Maďarský guláš z pomalého hrnca

Maďarský guláš z pomalého hrnca

Pomalý hrniec je na prípravu guláša ideálny. Mäso bude úžasne jemné a omáčka získa skvelú bohatú chuť!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice bravčového tuku alebo oleja
  • 2 cibule nakrájané na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na kúsky
  • 800 g falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na plátky
  • 2 paradajky, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky nakrájané na kocky
  • 4 lyžice maďarskej papriky (sladké alebo pálivé)
  • 800 ml hovädzieho vývaru
  • 1 zväzok plocholistej petržlenovej vňate (listy a stonky nakrájané najemno)
  • 1 bobkový list
  • morská soľ a korenie

Postup

  • V hrnci na stredne vysokej teplote rozpustite bravčový tuk.
  • Pridajte cibuľu a opekajte 5 až 7 minút.
  • Zvýšte teplotu, pridajte hovädzie mäso a dochuťte soľou a korením.
  • Hovädzie mäso opečte z každej strany, bude to trvať 3 až 4 minúty.
  • Pridajte cesnak, premiešajte a restujte 30 až 45 sekúnd.
  • Pridajte červenú papriku a restujte 3 až 5 minút, kým mierne nezmäkne.
  • Vypnite oheň, pridajte maďarskú papriku a dôkladne premiešajte.
  • Na zvyškovom teple nechajte orestovať papriku.
  • Pridajte všetky ingrediencie do pomalého hrnca.
  • Varte na high 4 až 6 hodín alebo na low 8 až 10 hodín.
  • Dobrú chuť!
Omáčka s mäsom a zemiakmi na tanieri.
www.jackslobodian.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.