Pomalý hrniec je na prípravu guláša ideálny. Mäso bude úžasne jemné a omáčka získa skvelú bohatú chuť!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice bravčového tuku alebo oleja
- 2 cibule nakrájané na kocky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na kúsky
- 800 g falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na plátky
- 2 paradajky, zbavené semienok a nakrájané na kocky
- 2 mrkvy nakrájané na kocky
- 2 zemiaky nakrájané na kocky
- 4 lyžice maďarskej papriky (sladké alebo pálivé)
- 800 ml hovädzieho vývaru
- 1 zväzok plocholistej petržlenovej vňate (listy a stonky nakrájané najemno)
- 1 bobkový list
- morská soľ a korenie
Postup
- V hrnci na stredne vysokej teplote rozpustite bravčový tuk.
- Pridajte cibuľu a opekajte 5 až 7 minút.
- Zvýšte teplotu, pridajte hovädzie mäso a dochuťte soľou a korením.
- Hovädzie mäso opečte z každej strany, bude to trvať 3 až 4 minúty.
- Pridajte cesnak, premiešajte a restujte 30 až 45 sekúnd.
- Pridajte červenú papriku a restujte 3 až 5 minút, kým mierne nezmäkne.
- Vypnite oheň, pridajte maďarskú papriku a dôkladne premiešajte.
- Na zvyškovom teple nechajte orestovať papriku.
- Pridajte všetky ingrediencie do pomalého hrnca.
- Varte na high 4 až 6 hodín alebo na low 8 až 10 hodín.
- Dobrú chuť!