Receptu na guláš vďačíme Maďarom. Vďaka nim si môžeme pochutnať na tejto dobrote.
INGREDIENCIA
- 750 g hovädzej glejky
- 400 g cibule
- 2 a ½ lyžice sadla
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- ½ lyžičky mletej pálivej papriky
- 1 biela paprika
- 1 paradajkový pretlak (malý)
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice hladkej múky
POSTUP
- Mäso si nakrájame na kocky a osolíme.
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a vyprážame ju tak dlho, kým nezačne takmer černieť.
- Pridáme paradajkový pretlak a restujeme pokojne pár minút, zmení sa farba aj chuť pretlaku (nebude kyslý).
- Potom pridáme mäso a necháme ho zo všetkých strán zatiahnuť.
- Papriku si nakrájame na kocky a pridáme k mäsu.
- Následne zasypeme sladkou aj pálivou paprikou a chvíľku pokračujeme v restovaní.
- Podlejeme všetko vodou tak, aby bolo mäso mierne pod hladinou, dosolíme a dokoreníme.
- Dusíme do mäkka a občas prilievame vodu.
- Keď je mäso mäkké, zmiešame si múku s vodou, rozmiešame a guláš zahustíme.
- Varíme ešte minimálne 10 minút.