Výrazná chuť paprík a paradajok kuraciemu mäsu jednoducho pristane. Objavte tradičnú maďarskú kuchyňu.
Ingrediencie
- 2 PL bravčovej masti
- 3 kuracie stehná
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 červená kapia
- 3-4 PL korenia červená sladká paprika
- 500 ml kuracieho vývaru
- 500 ml smotany na varenie
- 3 PL múky
- soľ
Postup
- V hrnci rozohrejte masť a sprudka na ňom zo všetkých strán opečte stehná
- Mäso vyberte a doložte bokom
- Na masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte cesnak, na malé kúsky nakrájanú papriku a paradajky a opekajte 2-3 minúty, potom zasypte korením a soľou
- Vráťte do hrnca mäso, zalejte vývarom, premiešajte a nechajte pod pokrievkou dusiť 40 minút
- V miske zmiešajte múku so smotanou
- Mäso opäť vyberte a do hrnca vlejte smotanovú zmes, niekoľko minút povarte
- Omáčku rozmixujte, vráťte do nej mäso a môžete podávať
- Servírujte so žemľovou knedľou, haluškami alebo maďarskými nokedli