Maďarský paprikáš

Maďarský paprikáš

Výrazná chuť paprík a paradajok kuraciemu mäsu jednoducho pristane. Objavte tradičnú maďarskú kuchyňu.

Ingrediencie

  • 2 PL bravčovej masti
  • 3 kuracie stehná
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 1 červená kapia
  • 3-4 PL korenia červená sladká paprika
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 500 ml smotany na varenie
  • 3 PL múky
  • soľ

Postup

  • V hrnci rozohrejte masť a sprudka na ňom zo všetkých strán opečte stehná
  • Mäso vyberte a doložte bokom
  • Na masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte cesnak, na malé kúsky nakrájanú papriku a paradajky a opekajte 2-3 minúty, potom zasypte korením a soľou
  • Vráťte do hrnca mäso, zalejte vývarom, premiešajte a nechajte pod pokrievkou dusiť 40 minút
  • V miske zmiešajte múku so smotanou
  • Mäso opäť vyberte a do hrnca vlejte smotanovú zmes, niekoľko minút povarte
  • Omáčku rozmixujte, vráťte do nej mäso a môžete podávať
  • Servírujte so žemľovou knedľou, haluškami alebo maďarskými nokedli
Maďarské kura na paprike v miske zdobenej petržlenovou vňaťou
Zdroj: daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.