Tento instantný kotlíkový hovädzí paprikáš je rýchly a jednoduchý recept, ktorý je nabitý chuťou, zasýti a určite bude hitom celej vašej rodiny! Len máločo zjednodušuje recepty tak ako Instant Pot a toto chutné jedlo nie je výnimkou.
Čo budeme potrebovať
- 75 g masla
- 100 g nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 kg hovädzieho duseného mäsa
- 150 g kečupu
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- Lyžica trstinového cukru
- 2 lyžičky soli
- 750 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžičky papriky
- ½ lyžičky horčice
- 2 lyžice múky
- 75 ml šálky vody
Postup
- Na platni si na strednú teplotu začneme zahrievať hrniec s maslom
- Keď je maslo rozpustené tak pridáme cibuľu
- Tú varíme 4 minúty, kým nie je mäkká
- K cibuli pridáme dusené hovädzie mäso, cesnak, kečup, worcestrovú omáčku, trstinový cukor, soľ, hovädzí vývar, papriku a horčicu
- Hrniec prikryjeme pokrievkou a na strednú teplotu za občasného miešania varíme asi 20 minút
- V malej miske si medzitým zmiešame kukuričný škrob a vodu
- Dobre premiešame a vlejeme do hovädzej zmesi
- Varte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne
- Maďarský paprikáš sa podáva preliaty cez zemiakovú kašu (pozri TIP)
Recept na najlepšiu zemiakovú kašu
1 kg zemiakov (typu C)
150 ml mlieka
150 ml smotany na varenie
100 g masla
Štipka soli
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a nemočíme do studenej vody, aspoň na hodinu
Potom ich v čistej osolenej vode uvaríme do mäkka
V hrnci si ohrejeme mlieko spoločne so smotanou
Zemiaky si roztlačíme a začneme postupne za stáleho miešania pridávať ohriate mlieko so smotanou
Mixujeme, kým zemiaková kaša nemá správnu konzistenciu a textúru
Nakoniec pridáme maslo a dochutíme soľou