Maďarský perkelt

Maďarský perkelt

Toto je jedlo vhodné na jesenné aj zimné večery, ale aj chladný víkend. Tento recept perfektne zasýti, jeho príprava je jednoduchá a výsledok poteší vás aj vašich blízkych.

Ingrediencie:

  • 1,2 kg hovädzieho mäsa nakrájaného na plátky
  • Soľ a mleté čerstvé korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 2 lyžice čerstvého nesoleného masla
  • 2 veľké cibule nakrájané na plátky
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 hrnček červeného vína
  • 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice mletej sladkej maďarskej papriky
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 4 drvené lúpané paradajky z plechovky
  • 1/4 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  • Plátky osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu, kým sa nebude trblietať.
  • Vložíme mäso az oboch strán opečieme. Každú stranu pečieme zhruba 4 až 5 minút. Mäso vyberieme a dáme bokom.
  • Znížime teplotu na strednú. Do hrnca pridáme maslo, a akonáhle sa rozpustí, prihodíme nakrájanú cibuľu.
  • Varíme tak dlho, kým cibuľa nezačne hnednúť a nezmäkne. Trvá to asi 8-10 minút.
  • Pridáme cesnak aj červenú papriku a varíme ďalšie 3 – 4 minúty, kým nezmäkne a nezavonia.
  • Opečené plátky nakrájame na kocky veľkosti 2 x 2 cm a preložíme do misky. Premiešame s múkou.
  • Hovädzie mäso dáme do hrnca a zmiešame s ostatnými surovinami, aby sa všetko spojilo.
  • Prilejeme červené víno a varíme, kým sa nezredukuje.
  • Potom pridáme hovädzí vývar, papriku, hnedý cukor, bobkový list, paradajkový pretlak a drvené paradajky.
  • Znížime teplotu na mierny stupeň a prikryté varíme 2 a 1/2 – 3 hodiny, alebo kým hovädzie mäso nezmäkne a omáčka nie je zredukovaná na hustejšiu šťavu.
  • Ochutíme korením a podľa potreby pridáme soľ a korenie.
  • Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s vaječnými rezancami a kopčekom kyslej smotany.
Hovädzí perkelt na maďarský spôsob s cibuľovým základom a paprikou.
Zdroj: https://www.oliviascuisine.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.