Maďarský tokáň z bravčového mäsa s ryžou

Maďarský tokáň z bravčového mäsa s ryžou

Tak túto delikatesu jednoducho musíte vyskúšať! Korenená omáčka s prúžkami bravčového mäsa, paradajkami a paprikou servírovaná s ryžou vás nadchne.

Ingrediencie

  • 800 g bravčovej plece bez kosti, nakrájané na podlhovasté kusy 1 cm x 3 a ½ cm
  • 200 g údeného bravčového bôčika alebo slaniny (bez kože), nakrájanej na malé kocky, asi 1 cm
  • 350 g dlhozrnnej ryže, opláchnuté
  • 2 stredné cibule, olúpané a nasekané
  • 1 lyžička soli (viac podľa chuti)
  • 1 lyžička maďarskej sladkej papriky
  • 3 štipky mletého korenia
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 2 stredné paradajky, olúpané a nakrájané na veľmi malé kúsky (alebo rozmixované na hladkú pastu pomocou ponorného mixéra)
  • 1 maďarská žltá paprika, zbavená jadrovníka a nakrájaná na veľmi malé kúsky (alebo rozmixovaná na hladkú pastu pomocou ponorného mixéra)
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

  1. Pridajte kúsky bravčového bôčika alebo slaniny do veľkého hrnca a nechajte opekať na strednom plameni, kým mäso nebude zlatohnedé a chrumkavé, asi 8-10 minút.
  2. Až budete pripravení, odoberte kúsky bôčika alebo slaniny dierovanou lyžicou a dajte bokom do malej misky.
  3. Prepálený tuk uchovávajte na panvici.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a na rozpálenom tuku ju restujte, kým nezosklovatí, asi 6-8 minút.
  5. Pridajte bravčové mäso a opekajte, kým nie je ľahko opečené, asi 4-5 minút.
  6. Znížte plameň na stredne nízky a vmiešajte papriku, lisovaný cesnak, malé kúsky paradajok a žltej papriky, soľ a čerstvo mleté korenie.
  7. Pridajte ½ šálky vody, položte na hrniec pokrievku a nechajte variť, kým bravčové mäso nezmäkne, asi 1 hodinu a 15 minút.
  8. Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si ryžu.
  9. Ryžu prepláchnite v studenej tečúcej vode a potom dobre sceďte.
  10. Pridajte ryžu do malého hrnca a zalejte 2 a ½ šálky studenej osolenej vody.
  11. Priklopte pokrievkou a priveďte vodu do varu, potom stiahnite plameň na veľmi nízku teplotu a pokračujte vo varení asi 15 minút, kým ryža nie je mäkká, ale nie kašovitá.
  12. Potom vypnite sporák, odoberte pokrievku a nechajte ryžu 15 minút vychladnúť.
  13. Dokončite omáčku.
  14. V strednej mise zmiešajte kyslú smotanu a múku.
  15. Vypnite sporák a do hrnca s omáčkou pridajte zmes kyslej smotany a dobre premiešajte.
  16. Ohrejte na stredne vysokej teplote a nechajte omáčku zhustnúť do krémovej konzistencie pri miernom vare 1–2 minúty.
  17. Ochuťte omáčku soľou a korením av prípade potreby pridajte ďalšiu.
  18. Tokáň a ryžu naservírujte vedľa seba na tanier a ozdobte chrumkavými kúskami bravčového bôčika a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Omáčka s prúžkami bravčového mäsa, paradajkami a paprikou servírovaná s ryžou na tanieri.
www.offbeatbudapest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.