Maková náplň so smotanou a kokosom

Maková náplň so smotanou a kokosom

Kto by si občas rád nedal nejakú dobrú kysnutú buchtu, ktorá sa bude rozplývať na jazyku a skvele doplní kávičku po výdatnom obede. Pokiaľ fandíte maku, rozhodne vyskúšajte tento jednoduchý recept na chutnú makovú náplň vhodnú práve do kysnutého pečiva.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka smotany na šľahanie (ideálne 33 %)
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1/2 hrnčeka cukru múčka (môže byť aj viac podľa chuti)
  • Štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1/4 hrnčeka mletého kokosu

Postup:

  • Na platňu si pripravíme hrniec strednej veľkosti a vlejeme doň smotanu.
  • Privedieme ju na miernom ohni do varu a za stáleho miešania postupne pridáme mak, cukor aj štipku soli.
  • Znížime trochu teplotu a necháme pomaly variť.
  • Medzitým si v malej miske rozšľaháme vajcia, pridáme trochu smotanovej zmesi a dôkladne vyšľaháme.
  • Takto postupujeme ešte s tromi lyžicami, ktoré vždy poriadne zašľaháme.
  • Hotovú vaječnú zmes prilejeme do smotany s makom a necháme zhruba 3 – 4 minúty povariť.
  • Potom odstavte a prisypte vanilkový cukor. Starostlivo premiešajte.
  • Nakoniec ešte prisypte kokos a miešajte, pokiaľ nie je zmes hladká.
  • Chvíľu počkajte, kým zmes vychladne a uložte ju do chladničky, kým nebudete plniť cesto.
  • Hotová náplň vydrží v chladničke 2 – 3 dni.
Skvelá plnka pre kysnuté slimáky, šatôčky, koláče i buchty.
Zdroj: https://www.wordsofdeliciousness.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.