Makové linecké pečivo

Makové linecké pečivo

Linecké pečivo je klasika. Ozvláštnite ho tento rok pridaním maku. Budete milo prekvapení!

Ingrediencie:

  • 225 g špaldovej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g maku
  • 230 g masla
  • 1 čajová lyžička škorice
  • marmeláda podľa vlastného výberu

Postup:

  1. Múku, cukor, mandle, mak, maslo a dve polievkové lyžice ľadovej vody dajte do misy a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte chladiť aspoň na hodinu do chladničky.
  3. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  4. Cesto rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
  5. Malým vykrajovačom vykrojte stredy polovice cukroviniek.
  6. Cukrovie preneste na pripravený plech s papierom na pečenie.
  7. Makové pečivo pečte 6-8 minút, kým nie sú okraje zlatohnedé.
  8. Nechajte úplne vychladnúť.
  9. Vychladnuté makové linecké pečivo zlepte pomocou marmelády.
Linecké koláčiky s makom.
zdroj: klaraslife.com

Vyskúšajte aj ďalšie druhy obľúbených lineckých cukroviniek ! S kakaom, orechmi či v dia podobe!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.