Linecké pečivo je klasika. Ozvláštnite ho tento rok pridaním maku. Budete milo prekvapení!
Ingrediencie:
- 225 g špaldovej múky
- 100 g hnedého cukru
- 150 g mletých mandlí
- 50 g maku
- 230 g masla
- 1 čajová lyžička škorice
- marmeláda podľa vlastného výberu
Postup:
- Múku, cukor, mandle, mak, maslo a dve polievkové lyžice ľadovej vody dajte do misy a vypracujte hladké cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte chladiť aspoň na hodinu do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Cesto rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
- Malým vykrajovačom vykrojte stredy polovice cukroviniek.
- Cukrovie preneste na pripravený plech s papierom na pečenie.
- Makové pečivo pečte 6-8 minút, kým nie sú okraje zlatohnedé.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Vychladnuté makové linecké pečivo zlepte pomocou marmelády.
Vyskúšajte aj ďalšie druhy obľúbených lineckých cukroviniek ! S kakaom, orechmi či v dia podobe!