Čo majú spoločného buchty, koláče, rezance a škubánky?
No predsa mak!
Chcete na Vianoce pripraviť niečo netradičné a pritom veľmi jednoduché a chutné?
Vyskúšajte naše recepty na makové pečivo!
Uvidíte, že prekoná vaše očakávania.
Naše recepty
Z medu sa dajú pripraviť aj ďalšie pochúťky. Objavte s nami ďalšie možnosti vianočných medových cukroviniek .
Mak a vianočné pečenie
Mak je veľmi obľúbenou a tradičnou českou ingredienciou, ktorá sa používa pri príprave celého radu predovšetkým sladkých pokrmov. Najčastejšie sa pridáva ako náplň do buchiet, závinov a koláčov. Skvele ale chutí aj v podobe bábovky, makovníka či s rezancami či škubánkami.
Nie je teda dôvod, prečo nevyskúšať aj recepty na makové pečivo. Množstvo maku môžete prispôsobiť vašim chuťovým preferenciám, rovnako ako to, či mak pred pridaním do cesta namelete alebo nie. Okrem svojej skvelej chuti obsahuje mak aj pomerne veľké množstvo rozmanitých zdraviu prospešných látok. Predovšetkým vápnik, draslík, železo a zinok, vitamíny skupiny B a taktiež omega-6 mastné kyseliny.