Makový koláč s citrónovou glazúrou

Makový koláč s citrónovou glazúrou

Klasický český múčnik, ktorý má svoju charakteristickú a úplne nezameniteľnú chuť. Rýchla príprava ide ruka v ruke s jednoduchosťou.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 130 g mletého maku
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1/3 hrnčeka rastlinného oleja
  • 215 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 320 ml mlieka

Na polevu:

  • 180 g práškového cukru
  • 60 ml citrónovej šťavy

Postup:

  • Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
  • Vajcia rozklepneme do veľkej misy, pridáme rastlinný olej, kryštálový cukor a dôkladne našľaháme pomocou ručného mixéra po dobu 3 – 4 minút.
  • Do inej misy preosejeme múku s kypriacim práškom do pečiva a makom. Potom ich primiešame do rozšľahaných vajec.
  • Prilejeme mlieko a mixérom pri nízkych otáčkach premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  • Prelejeme do formy a vložíme do rúry na 30 minút. Upečený múčnik odložíme nabok a pripravíme si polevu.
  • Práškový cukor preosejeme do misky, pridáme citrónovú šťavu a vidličkou miešame dohladka. Polejeme ešte horúci makovec a rozprestrieme po celej ploche.
  • Potom už len stačí počkať, až buchta vychladne a môžeme nakrájať na kúsky a servírovať ku káve či čaju.
Pravý český makovec.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.