Makrela, ktorá sa griluje zabalená v papieri na pečenie, ktorý následne položíte na panvicu a tú dáte na gril, je úplne vynikajúca, dokonale prepečená a bez silného rybieho zápachu. Toto jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 1 ryba čerstvá makrela, filetovaná
- 2 šálky ryžovej vody
- 1 lyžička octu
- 2 lyžičky oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky, na podávanie
- 2 plátky citróna, na podávanie
Postup
- Makrelu namočte na 5 minút do ryžovej vody.
- Rybu vyberte z vody a úplne osušte papierovou utierkou.
- Naneste tenkú vrstvu octu na obe strany mäsa a kože makrely.
- Potrite kúsok papiera na pečenie trochou oleja.
- Filet z makrely vložte do papiera na pečenie a preložte ho cez rybu.
- Dvakrát preložte strany papiera, aby ste vytvorili balenie a uzavrite rybu vo vnútri.
- Rozpáľte gril na stredne nízku teplotu a rybu v papieri vložte preloženou stranou dole do veľkej panvice vhodnej na gril.
- Prikryte pokrievkou a grilujte 6–7 minút.
- Otočte rybu v papieri na druhú stranu a zakryte pokrievkou.
- Grilujte ďalších 5-6 minút.
- Balíček otvorte pomocou nožníc a nechajte uniknúť paru.
- Grilovanú makrelu položte na servírovací tanier s kolieskami citróna a sójovou omáčkou na namáčanie.
- Až budete pripravení podávať, vytlačte na rybu citrón.
- Vezmite kúsok ryby a zľahka ju ponorte do sójovej omáčky.
- Podávajte s ryžou.