Makrela grilovaná v papieri na pečenie

Makrela grilovaná v papieri na pečenie

Makrela, ktorá sa griluje zabalená v papieri na pečenie, ktorý následne položíte na panvicu a tú dáte na gril, je úplne vynikajúca, dokonale prepečená a bez silného rybieho zápachu. Toto jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 1 ryba čerstvá makrela, filetovaná
  • 2 šálky ryžovej vody
  • 1 lyžička octu
  • 2 lyžičky oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky, na podávanie
  • 2 plátky citróna, na podávanie

Postup

  • Makrelu namočte na 5 minút do ryžovej vody.
  • Rybu vyberte z vody a úplne osušte papierovou utierkou.
  • Naneste tenkú vrstvu octu na obe strany mäsa a kože makrely.
  • Potrite kúsok papiera na pečenie trochou oleja.
  • Filet z makrely vložte do papiera na pečenie a preložte ho cez rybu.
  • Dvakrát preložte strany papiera, aby ste vytvorili balenie a uzavrite rybu vo vnútri.
  • Rozpáľte gril na stredne nízku teplotu a rybu v papieri vložte preloženou stranou dole do veľkej panvice vhodnej na gril.
  • Prikryte pokrievkou a grilujte 6–7 minút.
  • Otočte rybu v papieri na druhú stranu a zakryte pokrievkou.
  • Grilujte ďalších 5-6 minút.
  • Balíček otvorte pomocou nožníc a nechajte uniknúť paru.
  • Grilovanú makrelu položte na servírovací tanier s kolieskami citróna a sójovou omáčkou na namáčanie.
  • Až budete pripravení podávať, vytlačte na rybu citrón.
  • Vezmite kúsok ryby a zľahka ju ponorte do sójovej omáčky.
  • Podávajte s ryžou.
Grilovaný filet z makrely na tanieri s citrónom, mištičkou sójovej omáčky a paličkami.
www.beyondkimchee.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.