Pripravte si pôsobivú a voňavú masala pastu, ktorá skvele doplní mastnú makrelu. Chrumkavý cibuľový šalát už všetkému dodá len pomyselnú korunu. Tento pokrm sa rozhodne stane hitom vašej tohtoročnej grilovačky!
Čo budete potrebovať
- 4 x 400 g celá makrela, s narezanou kožou viď foto nižšie
Na masale:
- 2 sušené dlhé červené čili papričky namočené v horúcej vode na 20 minút
- 10 cm kúsok zázvoru, olúpaný a nahrubo nakrájaný
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička guličiek čierneho korenia, ľahko nadrveného
- 6 klinčekov
- 1 a ½ lyžice bieleho vínneho octu
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžičky vločiek soli
Na cibuľový šalát:
- 1 biela cibuľa, nakrájaná na jemné krúžky
- 6 vetvička koriandra, listov a jemných stoniek, natrhaných
- 6 vetvička plocholistej petržlenovej vňate (otrhajte iba listy)
- 1 a ½ lyžičky semienok koriandra, ľahko opražených a rozdrvených
- ½ lyžičky vločiek soli
- šťava z 1 limetky
- 2 štipky kajenského korenia
- 1 limetka, nakrájaná na mesiačiky, na ozdobu
Postup
- Všetky ingrediencie na masale rozmixujte v mixéri s 2 lyžicami vody, v ktorej sa namáčalo chilli, aby vznikla mierne mokrá pasta.
- Potom pastu vmasírujte do rýb a marinujte pri izbovej teplote po dobu 1 hodiny.
- Pripravte si šalát.
- Namočte krúžky cibule na 5 minút do ľadovej vody, potom dobre sceďte.
- Medzitým si predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu na vysokú teplotu.
- Cibuľu zmiešajte s bylinkami, mletým koriandrom, soľou a limetkovou šťavou.
- Rybu grilujte asi 6 minút z každej strany, potom ju posypte kajenským korením a podávajte so šalátom a mesiačikmi limetky.