Makrela na grile so zázvorovou masalou a cibuľovým šalátom

Makrela na grile so zázvorovou masalou a cibuľovým šalátom

Pripravte si pôsobivú a voňavú masala pastu, ktorá skvele doplní mastnú makrelu. Chrumkavý cibuľový šalát už všetkému dodá len pomyselnú korunu. Tento pokrm sa rozhodne stane hitom vašej tohtoročnej grilovačky!

Čo budete potrebovať

  • 4 x 400 g celá makrela, s narezanou kožou viď foto nižšie

Na masale:

  • 2 sušené dlhé červené čili papričky namočené v horúcej vode na 20 minút
  • 10 cm kúsok zázvoru, olúpaný a nahrubo nakrájaný
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička guličiek čierneho korenia, ľahko nadrveného
  • 6 klinčekov
  • 1 a ½ lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 2 lyžičky vločiek soli

Na cibuľový šalát:

  • 1 biela cibuľa, nakrájaná na jemné krúžky
  • 6 vetvička koriandra, listov a jemných stoniek, natrhaných
  • 6 vetvička plocholistej petržlenovej vňate (otrhajte iba listy)
  • 1 a ½ lyžičky semienok koriandra, ľahko opražených a rozdrvených
  • ½ lyžičky vločiek soli
  • šťava z 1 limetky
  • 2 štipky kajenského korenia
  • 1 limetka, nakrájaná na mesiačiky, na ozdobu

Postup

  • Všetky ingrediencie na masale rozmixujte v mixéri s 2 lyžicami vody, v ktorej sa namáčalo chilli, aby vznikla mierne mokrá pasta.
  • Potom pastu vmasírujte do rýb a marinujte pri izbovej teplote po dobu 1 hodiny.
  • Pripravte si šalát.
  • Namočte krúžky cibule na 5 minút do ľadovej vody, potom dobre sceďte.
  • Medzitým si predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu na vysokú teplotu.
  • Cibuľu zmiešajte s bylinkami, mletým koriandrom, soľou a limetkovou šťavou.
  • Rybu grilujte asi 6 minút z každej strany, potom ju posypte kajenským korením a podávajte so šalátom a mesiačikmi limetky.
Grilovaná celá makrela s cibuľovým šalátom na tanieri s mištičkou korenia.
www.smh.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.