Makrela z grilu s korenenou krustou

Makrela z grilu s korenenou krustou

Grilovaná celá makrela s krustičkou z cesnaku, rasce a koriandra je jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť rybu. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 malé celé makrely, vypitvané a orezané
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky rasce
  • 2 lyžičky koriandra
  • pol citróna, na podávanie

Postup

  • Opláchnite a osušte makrely a ostrým nožom urobte 3-4 zárezy na každej strane každej ryby.
  • Bohato osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a všetko votrite do rýb.
  • Strúčik cesnaku olúpte a nasekajte nadrobno.
  • Koriander a rascu ľahko rozdrvte v mažiari a vmiešajte nasekaný cesnak.
  • Predhrejte gril na maximum.
  • Umiestnite makrely na grilovací rošt a pod neho dajte tácku.
  • Makrely grilujte 3 minúty z jednej strany, opatrne ich obráťte a grilujte 3 minúty z druhej strany.
  • Každú rybu posypte zmesou korenia a vráťte na 1–2 minúty pod gril, kým korenie nebude voňavé a ľahko pripálené.
  • Makrely servírujte s klinmi citróna.
Grilovaná celá makrela s krustičkou z cesnaku, rasce a koriandra na tanieri s vidličkou a plátkom citróna. Vedľa je položený nôž.
www.cuisinefiend.com

Máme pre vás aj 7 skvelých receptov na nátierky s údenou makrelou , ktoré je radosť ochutnať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.