Grilovaná celá makrela s krustičkou z cesnaku, rasce a koriandra je jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť rybu. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 2 malé celé makrely, vypitvané a orezané
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžičky rasce
- 2 lyžičky koriandra
- pol citróna, na podávanie
Postup
- Opláchnite a osušte makrely a ostrým nožom urobte 3-4 zárezy na každej strane každej ryby.
- Bohato osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a všetko votrite do rýb.
- Strúčik cesnaku olúpte a nasekajte nadrobno.
- Koriander a rascu ľahko rozdrvte v mažiari a vmiešajte nasekaný cesnak.
- Predhrejte gril na maximum.
- Umiestnite makrely na grilovací rošt a pod neho dajte tácku.
- Makrely grilujte 3 minúty z jednej strany, opatrne ich obráťte a grilujte 3 minúty z druhej strany.
- Každú rybu posypte zmesou korenia a vráťte na 1–2 minúty pod gril, kým korenie nebude voňavé a ľahko pripálené.
- Makrely servírujte s klinmi citróna.
Máme pre vás aj 7 skvelých receptov na nátierky s údenou makrelou , ktoré je radosť ochutnať!