Rôzne farebné pusinky plnené krémom.
Sladkosť, ktorú miluje celý svet.
Ich príprava je síce náročná, ale výsledok za to určite stojí.
Máte radi výzvy? Vyskúšajte naše recepty na makrónky a upečte si ich doma!
Naše recepty
Chcete ešte viac inšpirácie? Pozrite sa na ďalšie recepty na krémy a polevy .
Ako piecť makrónky: rady a tipy profesionálov
- Bielky sú lepšie odležané – pripravte si bielky deň vopred, dajte ich do misky, prikryte igelitom a nechajte ich odpočívať v chladničke.
- Cesto by malo mať lávovú konzistenciu – musí sa ťahať a byť jemné; ani pevné, ale ani tekuté.
- Urobte si šablónu – na papier na pečenie obkreslite kolieska s priemerom 4 cm a cestom ich vyplňte. Všetky makrónky tak budú rovnako veľké.
- V ceste nesmie zostať vzduch – po vytvorení koliesok na plechu ním niekoľkokrát kliknite o pracovnú dosku.
- Pečte radšej na nižšiu teplotu – pri vysokej môžu škrupiny popraskať.
- Po vybratí z rúry nepredávajte makrónky hneď, nechajte ich najskôr chvíľu chladnúť na plechu.
- Pokiaľ sa vám nechce pripravovať krém môžete škrupiny plniť marmeládou alebo nugetou.
- Myslite na budúcnosť – makrónkové škrupiny môžete zmraziť a vybrať ich až to bude potrebné. Potom ich stačí len naplniť a báječný dezert máte na stole.
- Nebojte sa kombinácií – s farbami a príchuťami sa môžete naozaj pohrať. Zvolíte radšej cesto a krém v rovnakej farbe alebo dáte prednosť kontrastu? Alebo urobte dvojfarebné!
- Očarte zdobením – vrch makrónky môžete ozdobiť kúskom orieška, ovocnou kôrou, čokoládou alebo cukrárskym sypaním, fantázii sa naozaj medze nekladú.
- Aj keď sú pracné, stoja za to – makrónky predstavujú nekonečné množstvo kombinácií a môžete ich upraviť tematicky, ku každej príležitosti. Vie byť uhladené a elegantné alebo rozverné a hravé.
- Sú krásnym jedlým darčekom a vedieť ich pripraviť ich prestížnu záležitosť.