Naučte sa s nami pripraviť tie najlepšie mini roládky plnené cibuľou, nakladanými uhorkami a slaninou. Servírujte ich spolu s delikátnou omáčkou zo zeleniny a červeného vína!
Čo budete potrebovať
Na rolády:
- 4 tenké plátky hovädzieho zadného mäsa
- 2 cibuľa
- 1 lyžica masla
- 4-8 malých nakladaných uhoriek (v závislosti od veľkosti)
- 2-3 lyžičky strednej horčice
- 4-12 veľmi tenkých plátkov slaniny (v závislosti od veľkosti)
- jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- trochu oleja
Na omáčku:
- 2 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 šálka červeného vína
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 1 šálka vody
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 2-3 vetvičky tymiánu
- jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Odrežte dva kusy potravinárskej fólie väčšej ako plátky mäsa a potrite ich trochou oleja.
- Hovädzie plátky klaďte jeden po druhom na jeden z kúskov fólie, prikryte druhým kúskom fólie a naklapte.
- Cibuľu olúpte a rozpoľte a potom ju nakrájajte na tenké polkolieska.
- Na panvici rozpustite maslo a opražte cibuľu dozlatista.
- Nechajte ju mierne vychladnúť.
- Každý plátok mäsa potrite horčicou.
- Na mäso položte 1-3 tenké kúsky slaniny.
- Cibuľu rozdeľte na štyri porcie a na každé mäso rozprestrite jednu časť.
- Na koniec každého hovädzieho plátku položte 1-2 malé nakladané uhorky.
- Dlhé strany mäsa len trochu preložte cez náplň.
- Mäso rolujte od konca, kde leží uhorka.
- Rolády zafixujte špáradlom.
- Posypte soľou a korením zo všetkých strán.
- Nakrájajte cibuľu a mrkvu.
- Rozohrejte olej vo veľkom hrnci.
- Rolády zo všetkých strán opečte, vyberte z hrnca a dajte bokom.
- Vložte cibuľu a mrkvu do rovnakého hrnca a restujte, kým cibuľa nezezlátne.
- Pridajte paradajkový pretlak a cukor a varte niekoľko minút.
- Pridajte múku a pokračujte vo varení za stáleho miešania ďalšiu minútu alebo dve.
- Po troškách pridávajte červené víno (3 alebo 4 veľké streky) a nechajte zredukovať, než pridáte ďalší strek.
- Nakoniec pridajte posledný strek vína, hovädzí vývar a vodu a všetko priveďte do varu.
- Rolády vložte späť do hrnca spolu s jemne nasekaným strúčikom cesnaku a vetvičkami tymiánu.
- Prikryte, stiahnite plameň a varte asi 1 a ¼ hodiny.
- Počas posledných 15 minút varenia odoberte pokrievku, aby sa omáčka zredukovala.
- Rolády vyberte z omáčky, opatrne odstráňte špáradlá a udržujte ich teplé.
- Omáčku varte asi 10 minút.
- Zeleninu môžete nechať vo vnútri a omáčku rozmixovať dohladka, tým omáčka zhustne, ale už nebude taká jemná.
- Pre jemnejšiu omáčku vyberte zeleninu dierovanou lyžicou a omáčku zredukujte na požadovanú konzistenciu.
- Ochutnajte a prípadne dosoľte.
- Pridajte korenie.
- Rolády vložte späť do omáčky a znovu ich prehrejte.
- Podávajte ihneď.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?