Malinovo-citrónový koláč

Malinovo-citrónový koláč

Pokiaľ nemáte čerstvé maliny, postačia vám aj tie mrazené. Vďaka citrónu bude váš koláč ojedinele svieži. Vyskúšajte!

Ingrediencie na koláč

  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka mäkkého masla
  • 1 vanička mäkkého tvarohu
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 3 veľké vajcia, izbové teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnček malín

Ingrediencie na polevu

  • 1/2 hrnčeka mletého cukru
  • 5 lyžíc vysokopercentnej smotany
  • 1 lyžica malinového džemu bez semienok

Postup

  • Upečte najskôr koláč. Predhrejte si rúru na 180 °C. Vymažte si formu maslom a vysypte ju múkou.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ. V druhej miske pomocou mixéra utrite cukor, maslo, tvaroh a citrónovú kôru, kým nevznikne hladké cesto. Pridajte vajcia, jedno po druhom.
  • Zmiešajte suché suroviny s mokrými, aby vzniklo hladké cesto. Pridajte maliny a jemne cesto premiešajte.
  • Cesto vlejte do pripravenej formy a uhlaďte ho.
  • Veľkonočný koláč pečte zhruba 1 hodinu.
  • Potom ho nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si za pomoci mixéra zmiešajte cukor, smotanu a malinový džem. Vznikne vám poleva, ktorú potom pokvapkáte vychladený koláč.
Koláč z malín a citrónu skvelý na Veľkú noc.
Zdroj: goodhousekeeping.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na veľkonočné pečivo . Sladké maškrtenie pre všetkých.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.