Linecké pečivo patrí medzi najobľúbenejšie. Vyskúšajte ho tento rok v mandľovej podobe!
Ingrediencie:
- 2/3 šálky mandlí
- 1/2 šálky cukru
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- marmeláda podľa vášho výberu
- 1 PL práškového cukru
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- Mandle rozložte na plech a za občasného premiešania ich opekajte 6 až 8 minút, nechajte vychladnúť.
- V kuchynskom robote rozmixujte mandle a štvrť šálky cukru, kým mandle nebudú jemne namleté.
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
- Pomocou elektrického mixéra vyšľahajte maslo a zvyšný cukor.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- Znížte rýchlosť a postupne pridávajte mandľovú zmes a potom múčnú zmes a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Cesto rozdeľte na polovicu, zabaľte do fólie a uložte na tri hodiny do chladničky.
- Rúru predhrejte na 160°C.
- Na ľahko pomúčenom povrchu rozvaľkajte každú časť cesta na hrúbku približne štvrť centimetra.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary lineckých cukroviniek.
- Položte na plech s papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte približne 10-12 minút dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a následne zlepte vašou obľúbenou marmeládou a posypte práškovým cukrom.