Mandľové linecké pečivo

Mandľové linecké pečivo

Linecké pečivo patrí medzi najobľúbenejšie. Vyskúšajte ho tento rok v mandľovej podobe!

Ingrediencie:

  • 2/3 šálky mandlí
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • marmeláda podľa vášho výberu
  • 1 PL práškového cukru

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 °C.
  2. Mandle rozložte na plech a za občasného premiešania ich opekajte 6 až 8 minút, nechajte vychladnúť.
  3. V kuchynskom robote rozmixujte mandle a štvrť šálky cukru, kým mandle nebudú jemne namleté.
  4. V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
  5. Pomocou elektrického mixéra vyšľahajte maslo a zvyšný cukor.
  6. Vmiešajte vajcia a vanilku.
  7. Znížte rýchlosť a postupne pridávajte mandľovú zmes a potom múčnú zmes a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  8. Cesto rozdeľte na polovicu, zabaľte do fólie a uložte na tri hodiny do chladničky.
  9. Rúru predhrejte na 160°C.
  10. Na ľahko pomúčenom povrchu rozvaľkajte každú časť cesta na hrúbku približne štvrť centimetra.
  11. Pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary lineckých cukroviniek.
  12. Položte na plech s papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry.
  13. Pečte približne 10-12 minút dozlatista.
  14. Nechajte vychladnúť a následne zlepte vašou obľúbenou marmeládou a posypte práškovým cukrom.
Linecké vianočné pečivo s mandľami.
zdroj: realsimple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.