Mandľové makrónky s citrónovým nádychom

Mandľové makrónky s citrónovým nádychom

Svieža variácia na klasické amaretti, ktorá sa vyznačuje intenzívnou citrusovou chuťou, vďaka ktorej sa skvele hodí k čaju.

Ingrediencie

  • 250 g nelúpaných mandlí
  • 150 g cukru krupica
  • 110 g bielkov
  • čerstvá citrónová kôra z 3 citrónov
  • potravinárska mandľová aróma
  • práškový cukor

Postup

  1. V mixéri najemno rozmixujte mandle s cukrom.
  2. Nastrúhajte kôru z troch citrónov.
  3. Rozomleté ​​mandle s cukrom dajte do misy, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vaječné bielky a mandľovú arómu.
  4. Všetky ingrediencie premiešajte stierkou a potom rukami vypracujte na cesto.
  5. Následne z cesta vytvarujte guličky s veľkosťou vlašského orecha a odkladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Posypte práškovým cukrom a pečte približne 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
Citrónovo-mandľové sušienky.
zdroj: lamiabuonaforchetta.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.