Svieža variácia na klasické amaretti, ktorá sa vyznačuje intenzívnou citrusovou chuťou, vďaka ktorej sa skvele hodí k čaju.
Ingrediencie
- 250 g nelúpaných mandlí
- 150 g cukru krupica
- 110 g bielkov
- čerstvá citrónová kôra z 3 citrónov
- potravinárska mandľová aróma
- práškový cukor
Postup
- V mixéri najemno rozmixujte mandle s cukrom.
- Nastrúhajte kôru z troch citrónov.
- Rozomleté mandle s cukrom dajte do misy, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vaječné bielky a mandľovú arómu.
- Všetky ingrediencie premiešajte stierkou a potom rukami vypracujte na cesto.
- Následne z cesta vytvarujte guličky s veľkosťou vlašského orecha a odkladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Posypte práškovým cukrom a pečte približne 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.