Mandľové vanilkové rožteky

Mandľové vanilkové rožteky

Výborné rožky s mandličkami sú perfektnou pochúťkou a spestrením pre čajový (alebo kávový) večierok s vašimi priateľmi. Vďaka úžasným ingredienciám sú maslovo jemné a plné orechovej chuti.

Čo budeme potrebovať

  1. 150 g masla (izbové teploty)
  2. 170 g kryštálového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. Lyžička mandľového extraktu
  5. 650 g hladkej múky
  6. 250 g mandľovej múky (alebo mletých mandlí)
  7. 60 g práškového cukru (na posypanie)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Vo veľkej mise si vyšľaháme maslo a cukor do svetlej a nadýchanej zmesi
  3. Potom pridáme oba extrakty a premiešame
  4. Pridáme hladkú múku a mandľovú múku a všetko spolu dôkladne premiešame
  5. Odoberieme si z cesta veľkú lyžicu (bude mierne drobivé) a vyvaľkáme si z neho malú guličku, a potom ju vytvarujeme do tvaru polmesiaca
  6. Mandľový rožok položíme na plech vyložený papierom na pečenie
  7. Plech s mandľovými cukrovinkami vložíme do predhriatej rúry
  8. Rožky pečieme na 160 stupňov po dobu 15 až 20 minút, kým nebudú zlatohnedé
  9. Po vybratí rožky poprášime práškovým cukrom alebo ich vsypeme do misy v práškovým cukrom av cukre ich obalíme
  10. Ak chceme tento recept na mandľové rožky ešte viac vyšperkovať, tak ich po vychladnutí necháme vychladnúť a potom ich z polovice namáčame v rozpustenej čokoláde
  11. Nakoniec necháme čokoládu stuhnúť

Cesto na rožky môžete chladiť až 24 hodín, ale pred tvarovaním a pečením ho necháme ohriať na izbovú teplotu.

Tieto mandľové rožky je možné dobre zamraziť, a to až na 1 mesiac. Zmrazte ich vo vzduchotesných mraziacich vreckách na zips alebo vo vzduchotesných mraziacich boxoch.

Toto cesto by malo byť trochu drobivé. Ak pri stlačení v päste drží pohromade, môžete ho používať tak, ako je.

Ak nie, vyskúšajte jeden alebo viacero z týchto tipov.

Uistite sa, že začínate maslom izbovej teploty.
Cesto miešame o niečo dlhšie pomocou stojacieho mixéra alebo ručného elektrického mixéra.
Po lyžiciach pridávajte mlieko alebo mandľové mlieko, kým sa cesto nespojí, ako má.


Skvelé náhradky v recepte
Použite vegánske maslo
Do cesta pridajte štipku škorice
Obaľte ich vo vanilkovom cukre
Pokvapkáme ich rozpustenou čokoládou
Nahraďte 2 lyžice mandľovej múky nahrubo nasekanými mandľami
Nahraďte mandľový extrakt likérom amaretto

Krehké vianočné pečivo z mandlí, obaľované v práškovom cukre.
Zdroj: anitalianinmykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.