Pokiaľ vám med skryštalizoval, navráťte mu pred pečením jeho tekutú podobu zahriatím vo vodnom kúpeli.
Ingrediencie:
- 2 šálky mandľovej múky
- 2 PL kokosovej múky
- 1/4 šálky medu
- 1/2 čajovej lyžičky želatíny
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 100 g masla
- 1/2 šálky medom sladeného džemu podľa vášho výberu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Do misy kuchynského robota dajte mandľovú múčku, kokosovú múku, med, želatínu a soľ. Pulzujte, aby sa zmes spojila.
- Pridajte maslo a spracovávajte, kým sa nevytvorí cesto.
- Pomocou lyžice naberte časť cesta a potom ju rukami vytvarujte do guličky.
- Položte ju na plech vyložený papierom na pečenie a prstom urobte do hornej časti guličky jamku.
- Postup opakujte aj so zvyšným cestom.
- Do stredu každého jamku dajte lyžičku džemu.
- Pečte približne 10-12 minút, kým okraje nezezlátnu.
Máte radi mandľové pečivo? Vyskúšajte naše rozmanité vianočné pečivo z mandľovej múky !