Mandľové vianočné pečivo bez cukru

Mandľové vianočné pečivo bez cukru

Pokiaľ vám med skryštalizoval, navráťte mu pred pečením jeho tekutú podobu zahriatím vo vodnom kúpeli.

Ingrediencie:

  • 2 šálky mandľovej múky
  • 2 PL kokosovej múky
  • 1/4 šálky medu
  • 1/2 čajovej lyžičky želatíny
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 100 g masla
  • 1/2 šálky medom sladeného džemu podľa vášho výberu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Do misy kuchynského robota dajte mandľovú múčku, kokosovú múku, med, želatínu a soľ. Pulzujte, aby sa zmes spojila.
  3. Pridajte maslo a spracovávajte, kým sa nevytvorí cesto.
  4. Pomocou lyžice naberte časť cesta a potom ju rukami vytvarujte do guličky.
  5. Položte ju na plech vyložený papierom na pečenie a prstom urobte do hornej časti guličky jamku.
  6. Postup opakujte aj so zvyšným cestom.
  7. Do stredu každého jamku dajte lyžičku džemu.
  8. Pečte približne 10-12 minút, kým okraje nezezlátnu.
Mandľové vianočné pečivo s džemom pripravované bez cukru
zdroj: deliciouslyorganic.net

Máte radi mandľové pečivo? Vyskúšajte naše rozmanité vianočné pečivo z mandľovej múky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.