Mandľový fondán z marshmallow

Mandľový fondán z marshmallow

Čo môže byť lepšie ako fondán, ktorý chutí ako marcipán a vonia po marshmallows? Tento recept na domácu zdobiacu hmotu je priam nutnou nevyhnutnosťou, keď chcete zdobiť detskú (a nielen tú) tortu. Tento jednoduchý a jednoduchý recept používa iba tri ingrediencie, ktoré vytvoria neskutočne pružnú a pritom jemnú naťahovaciu hmotu na tortu. Zdobenie torty bude hračka.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g marshmallow
  2. 4 lyžice masla (povoleného)
  3. 900 g práškového cukru
  4. 4 lyžice vody
  5. ½ lyžičky mandľového extraktu

Postup

  1. Veľkú misu vhodnú do mikrovlnnej rúry potrieme tenkou vrstvou masla
  2. Do misy vložíme marshmallow
  3. Celé marshmallows zalejeme vodou a vložíme do mikrovlnnej rúry
  4. Marshmallow si v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu rozpustíme
  5. Rozpúšťame po dobu 60 až 90 sekúnd v 30 sekundových intervaloch
  6. Marshmallows budú stále držať svoj tvar, aj keď sú roztavené, kým ich nepremiešame
  7. Preto pozor, aby sme ho neprehriali
  8. Pridáme asi ¾ práškového cukru, mandľový extrakt a premiešame
  9. Potom zmes preložíme na pracovnú plochu poprášenú práškovým cukrom
  10. Fondánové cesto prehniteme so zvyšným maslom a práškovým cukrom
  11. Mandľový fondán rozdelíme na dva kusy
  12. Vložíme ich do plastového vrecka so zipsom a dobre utesníme
  13. Hmotu na tortu vložíme do chladničky, kde ju necháme aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc
  14. Pred použitím fondán vyberieme z chladničky a necháme ho pri izbovej teplote zmäknúť
  15. Keď bude zmäknutý, dôkladne ho prehnite, kým nebude pružný a potom používame podľa ľubovôle

Už viete akú tortu s fondánom potiahnete? Nie? Pozrite sa na tieto recepty na šľahačkové tortičky a garantujeme vám, že lepšiu kombináciu len tak nenájdete!

Mandľová zdobiaca hmota v tvare sviečky.
Zdroj: momooze.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.