Mandľový múčnik s citrónom

Mandľový múčnik s citrónom

Tak tento recept na crumble je úplne luxusný, zvlášť vďaka kombinácii úžasných surovín. Lahodná chuť ide ruka v ruke s nádhernou vôňou.

Ingrediencie:

  • 6 veľkých jabĺk (kyslejšia odroda)
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 5 lyžíc citrónovej šťavy
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 80 g krupicového cukru

Postup:

  • Vo veľkej mise spracujeme ručne hladkú múku s maslom, až kým zmes nevyzerá ako strúhanka.
  • Pridáme ovsené vločky, mandľové lupienky, krupicový cukor, zamiešame a dáme na stranu.
  • V inej miske zmiešame olúpané a nakrájané jablká zbavené jadrovníka, trstinový cukor, polohrubú múku a citrónovú šťavu.
  • Preložíme do pekáča, zasypeme posýpkou a dáme do rúry predhriatej na 190 stupňov.
  • Pečieme po dobu 25 minút, potom rúru vypneme a necháme pekáč v rúre ešte 30 – 40 minút dôjsť.
  • Servírujeme ešte teplé zaliate napríklad uvareným pudingom.
Lákavý dezert s vôňou citróna a mandlí.
Zdroj: https://www.agaliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.