Skip to content
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké zrelé manga (alebo 350 ml mangového pyré)
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 2 lyžice krupicového cukru
Postup
- Ak používame čerstvé mango, olúpeme ho a odrežeme dužinu
- Mango vložíme do kuchynského robota alebo vysokorýchlostného mixéra a spracujeme, kým z neho nevznikne pyré
- Dužinu prelejeme cez jemné sito
- Ak používame mrazené mangové pyré, necháme ho rozmraziť
- Pyré zmiešame s limetkovou šťavou a kryštálovým cukrom v strednom hrnci a zapneme ho na strednú teplotu
- Miešame, aby sa ingrediencie spojili
- Za častého miešania mangové pyré varíme, kým sa nezredukuje na polovicu
- Bude to trvať asi 10 – 15 minút
- Musíme často miešať, aby sa ovocie na dne nepripálilo
- Mango omáčka sa najlepšie podáva pri izbovej teplote alebo chladená, nie teplá