Marcipánové valčeky s mandľami, pistáciami a čokoládou

Marcipánové valčeky s mandľami, pistáciami a čokoládou

Lahodné mandľové sušienky, pripomínajúce makrónky a chuť marcipánu, aj keď žiadny nie je použitý. Chutné a super ľahké na pečenie.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g mletých mandlí
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 5 kvapiek aróma mandlí
  • 40 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 bielky
  • 1-2 lyžice nasekaných alebo mletých pistácií
  • 1 balíček čokoládovej polevy

Postup

  • Zmiešajte mandle, práškový cukor, múku, vanilkovú pastu a soľ.
  • Vajcia oddelíme a postupne vmiešame sneh z bielkov.
  • Cesto zabaľte do fólie a nechajte pol hodiny odpočívať.
  • Cesto rozdeľte na 4 časti az každej vytvarujte valček s priemerom 1-2 cm a nakrájajte na prúžky široké 5 cm.
  • Tyčinky pečte v rúre na 180 stupňov horný/spodný ohrev asi 10 minút. Nechajte tyčinky úplne vychladnúť.
  • Čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a mandľové tyčinky do nej namáčame a dáme na plech s papierom na pečenie zaschnúť.
  • Obaľte pistáciové omrvinky v čokoláde.

Aby ste mohli vyšľahať tie najnadýchanejšie bielky potrebujetekvalitný ručný mixér ! Taký si vyberiete z našej obsiahlej recenzie!

Sladké vianočné pečivo s čokoládovou polevou a pistáciami.
Zdroj: einfachmalene.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.