Táto bezlepková vegánska marhuľová bábovka s jogurtom je skvelý, vláčny a svieži múčnik. A pritom je taká ľahká!
Ingrediencie
- 200 g bezlepkovej ryžovej celozrnnej múky
- 100 g bezlepkového zemiakového škrobu
- 2 lyžičky vínneho kameňa
- 1 lyžička jedlej sódy
- 70 g trstinového cukru
- 100 g rastlinného mlieka
- 40 g slnečnicového oleja
- 130 g citrónového alebo vanilkového sójového jogurtu
- 3-4 marhule
- vanilkový extrakt (podľa chuti)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Marhule vykôstkujte a nakrájajte na malé kocky.
- V mise zmiešajte múku, škrob, vínny kameň, sódu a cukor.
- Do inej misy pridajte jogurt, olej, rastlinné mlieko a vanilku a všetko minútu šľahajte elektrickým ručným mixérom.
- Tekuté prísady pridajte k suchým a dôkladne premiešajte.
- Tesne pred pečením vmiešajte kocky marhúľ do cesta.
- Vymažte bábovkovú formu a nalejte cesto do formy.
- Pečte asi 25 minút a pred vybratím z formy nechajte bábovku úplne vychladnúť.
- Hotovú bábovku poprášte práškovým cukrom alebo môžete navrch pridať cukrovú polevu a ďalšie kocky marhúľ.