Marhuľová bábovka z jogurtového cesta

Marhuľová bábovka z jogurtového cesta

Táto bezlepková vegánska marhuľová bábovka s jogurtom je skvelý, vláčny a svieži múčnik. A pritom je taká ľahká!

Ingrediencie

  • 200 g bezlepkovej ryžovej celozrnnej múky
  • 100 g bezlepkového zemiakového škrobu
  • 2 lyžičky vínneho kameňa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 70 g trstinového cukru
  • 100 g rastlinného mlieka
  • 40 g slnečnicového oleja
  • 130 g citrónového alebo vanilkového sójového jogurtu
  • 3-4 marhule
  • vanilkový extrakt (podľa chuti)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Marhule vykôstkujte a nakrájajte na malé kocky.
  3. V mise zmiešajte múku, škrob, vínny kameň, sódu a cukor.
  4. Do inej misy pridajte jogurt, olej, rastlinné mlieko a vanilku a všetko minútu šľahajte elektrickým ručným mixérom.
  5. Tekuté prísady pridajte k suchým a dôkladne premiešajte.
  6. Tesne pred pečením vmiešajte kocky marhúľ do cesta.
  7. Vymažte bábovkovú formu a nalejte cesto do formy.
  8. Pečte asi 25 minút a pred vybratím z formy nechajte bábovku úplne vychladnúť.
  9. Hotovú bábovku poprášte práškovým cukrom alebo môžete navrch pridať cukrovú polevu a ďalšie kocky marhúľ.
Bábovka s marhuľami z jogurtového cesta servírovaná na servírovacej tácke.
www.sweetsensitivefree.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.