Marhuľová marmeláda

Marhuľová marmeláda

Veľa zrelé, potlčené či inak poškodené marhule nevyhadzujte. Radšej si z nich uvarte výbornú marmeládu. Tú potom využijete nielen v kuchyni, ale aj na cestách. Domáci produkt bez umelých prísad nikdy nesklame.

Ingrediencie

  • 1 kg marhúľ
  • 1 kg cukru
  • 1 kg želírovacieho cukru

Postup

  1. Marhule dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme želírovací prípravok podľa návodu uvedeného na obale. Varíme cca 5 minút. Pokiaľ sa nám tvorí na hladine pena odoberáme lyžicou. Rozmixujeme.
  2. Po uvarení marmeládu plníme do uzatvárateľných pohárov. Otočíme dnom nahor.
  3. Po desiatich minútach otočíme späť. Uložíme na tienisté a suché miesto.
marhuľova-marmelada

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.