Veľa zrelé, potlčené či inak poškodené marhule nevyhadzujte. Radšej si z nich uvarte výbornú marmeládu. Tú potom využijete nielen v kuchyni, ale aj na cestách. Domáci produkt bez umelých prísad nikdy nesklame.
Ingrediencie
- 1 kg marhúľ
- 1 kg cukru
- 1 kg želírovacieho cukru
Postup
- Marhule dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme želírovací prípravok podľa návodu uvedeného na obale. Varíme cca 5 minút. Pokiaľ sa nám tvorí na hladine pena odoberáme lyžicou. Rozmixujeme.
- Po uvarení marmeládu plníme do uzatvárateľných pohárov. Otočíme dnom nahor.
- Po desiatich minútach otočíme späť. Uložíme na tienisté a suché miesto.