Čo je lepšie ako spojenie marhúľ a knedle. Cesto obalené v lahodnom kúsku ovocia.
Marhuľové knedle môžeme robiť zo všetkých ciest, ktoré sa pre ovocné knedle považujú za vhodné, a ktoré sa líšia nielen použitím surovín, ale predovšetkým časovou náročnosťou na prípravu.
V uvedenom recepte na kysnuté knedle si ukážeme, že na kysnutie nie je nič ťažké a zvládne to každý. Tak dobrú chuť!
Ingrediencie na 12 kúskov
- 400 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 1/2 kocky droždia
- 250 ml vlažnej vody
- práškový cukor
- 12 ks marhúľ
Postup
- Múku v mise zmiešame so soľou. Urobíme do nej jamku. Do neho rozdrobíme droždie, vanilkový cukor a zalejeme polovicou vody. Prstom vytvoríme kašičku. Zakryjeme čistou utierkou a necháme vzísť kvások v teplej miestnosti bez prievanu. Potom prilejeme zvyšok vody a vytvoríme hladké cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Necháme opäť kysnúť.
- Cesto po nadobudnutí objemu premiešame, aby sme vyhnali všetky bubliny a rozdelíme na rovnako veľké časti. Tie plníme vykôstkovanými marhuľami. Knedle ľahko pomúčime a na doske necháme odpočinúť.
- Varíme vo vriacej vode cca 5 minút. Po vybratí poprepichujeme vidličkou, aby ušla para.
- Knedle posypeme práškovým cukrom, aby sa nám k sebe nezlepili.
- Uvarené knedle ihneď podávame poliate maslom a sypané cukrom. Ako doplnok posypeme strúhaným tvarohom, škoricou, kakaom alebo pokvapkáme rozmiešaným tvarohom, jogurtom či kyslou smotanou.