Marhuľový koláč s posýpkou

Marhuľový koláč s posýpkou

Jednou z obľúbených receptov marhúľ je ich zapečenie v krehkom cestíčku. Na tomto jedle si určite pochutnáte.

Ingrediencie na prípravu koláča

  • 300 g vykôstkovaných marhúľ
  • 300 g polohrubej múky
  • 180 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 4 lyžice oleja
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 40 g cukru krupica
  • 80 g hrubej múky
  • 50 g masla izbovej teploty

Postup

  1. Mlieko, vajcia, olej a 180 g cukru vyšľaháme do peny. Vo vedľajšej mise si preosejeme polohrubú múku s práškom do pečiva. Všetko spojíme do jedného tekutého cesta.
  2. Cesto nalejeme na vysypaný plech. Rozotrieme až do kraja.
  3. Po celej ploche ho poukladáme polovičnými marhuľami.
  4. Nachystáme si posýpku. Prsty premiešame zmäknuté maslo, hrubú múku a 40 g cukru krupice. Drobenkou zasypeme celý plech.
  5. Dáme do rúry vyhriatia na 180 °. Pečieme približne 20 minút dozlatista.
  6. Servírujeme nakrájané na väčšie kocky. Môžeme ľahko posypať práškovým cukrom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.