Jednou z obľúbených receptov marhúľ je ich zapečenie v krehkom cestíčku. Na tomto jedle si určite pochutnáte.
Ingrediencie na prípravu koláča
- 300 g vykôstkovaných marhúľ
- 300 g polohrubej múky
- 180 g cukru
- 250 ml mlieka
- 4 lyžice oleja
- 2 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 40 g cukru krupica
- 80 g hrubej múky
- 50 g masla izbovej teploty
Postup
- Mlieko, vajcia, olej a 180 g cukru vyšľaháme do peny. Vo vedľajšej mise si preosejeme polohrubú múku s práškom do pečiva. Všetko spojíme do jedného tekutého cesta.
- Cesto nalejeme na vysypaný plech. Rozotrieme až do kraja.
- Po celej ploche ho poukladáme polovičnými marhuľami.
- Nachystáme si posýpku. Prsty premiešame zmäknuté maslo, hrubú múku a 40 g cukru krupice. Drobenkou zasypeme celý plech.
- Dáme do rúry vyhriatia na 180 °. Pečieme približne 20 minút dozlatista.
- Servírujeme nakrájané na väčšie kocky. Môžeme ľahko posypať práškovým cukrom.