V letných mesiacoch je najlepšie chystať také sladkosti, ktoré sú hneď hotové, potešia chuťové poháriky, ale nie sú zbytočne náročné. Tento crumble všetky požiadavky spĺňa na výbornú.
Ingrediencie:
- 1 kg čerstvých marhúľ
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1/2 kocky masla
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
- Marhule starostlivo umyjeme, necháme odkvapkať, potom prepolíme, vykôstkujeme a rozprestrieme do pekáča.
- V miske zmiešame hladkú múku, trstinový cukor, kokos aj maslo.
- Vypracujeme posýpku, ktorú nasypeme do pekáča na marhule.
- Pečieme 30 minút, až bude povrch sfarbený dozlatista.
- Ovocie musia byť mäkké a jemné.
- Podávame ideálne so zmrzlinou alebo šľahačkou, ale pokojne sa na to môže dať aj čokoládová poleva.