Chutný variant marinovaného bravčového mäsa na grilovaciu sezónu. Najlepšie chutí s pivom a priateľmi. Tak len do toho!
Ingrediencie
- 1 šálka olivového oleja
- kôra z 2 citrónov
- ½ šálky citrónovej šťavy
- 8 veľkých strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
- 4 čajové lyžičky soli
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 1 lyžica mletého koriandra
- 1 lyžica mletej rasce
- 1 čajová lyžička kajen
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 1 šálka celých listov rozmarínu plus 12 vetvičiek
- 2 bravčové kolená
Postup
- Na strednom ohni zmiešajte v hlbšej panvici olej a všetky korenia okrem vetvičiek rozmarínu.
- Pridajte kolená a opečte ich zo všetkých strán. Potom ich zakryte a nechajte vychladnúť a nechajte marinovať 24 hodín, občas ich otočte.
- Medzitým rozohrejte gril na 200 °C.
- Bravčové kolená umiestnite na rošt a grilujte na priamom ohni 10 minút a podľa potreby ich obracajte, kým nezhnednú.
- Panvicu s korením a oleje, v ktorom sa kolená marinovali, umiestnite na oblasť nepriameho ohrevu.
- Pečené bravčové kolená vložte na panvicu a otáčajte každých 20 až 30 minút, aby bola každá časť vystavená teplu, kým mäso nedosiahne 140 ° v najsilnejšej časti, 1 1/2 až 2 1/2 hodiny; rozmarín môže spadnúť.
- Potom nechajte bravčové kolená odpočívať 15 minút. Po uplynutí tejto doby môžete ihneď podávať.