Marinované bravčové koleno

Marinované bravčové koleno

Chutný variant marinovaného bravčového mäsa na grilovaciu sezónu. Najlepšie chutí s pivom a priateľmi. Tak len do toho!

Ingrediencie

  • 1 šálka olivového oleja
  • kôra z 2 citrónov
  • ½ šálky citrónovej šťavy
  • 8 veľkých strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
  • 4 čajové lyžičky soli
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 lyžica mletého koriandra
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 čajová lyžička kajen
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 šálka celých listov rozmarínu plus 12 vetvičiek
  • 2 bravčové kolená

Postup

  • Na strednom ohni zmiešajte v hlbšej panvici olej a všetky korenia okrem vetvičiek rozmarínu.
  • Pridajte kolená a opečte ich zo všetkých strán. Potom ich zakryte a nechajte vychladnúť a nechajte marinovať 24 hodín, občas ich otočte.
  • Medzitým rozohrejte gril na 200 °C.
  • Bravčové kolená umiestnite na rošt a grilujte na priamom ohni 10 minút a podľa potreby ich obracajte, kým nezhnednú.
  • Panvicu s korením a oleje, v ktorom sa kolená marinovali, umiestnite na oblasť nepriameho ohrevu.
  • Pečené bravčové kolená vložte na panvicu a otáčajte každých 20 až 30 minút, aby bola každá časť vystavená teplu, kým mäso nedosiahne 140 ° v najsilnejšej časti, 1 1/2 až 2 1/2 hodiny; rozmarín môže spadnúť.
  • Potom nechajte bravčové kolená odpočívať 15 minút. Po uplynutí tejto doby môžete ihneď podávať.
grilované bravčové koleno s oblohou
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.