Marinované bravčové kotlety na grile

Marinované bravčové kotlety na grile

Ochutnajte tieto lahodné bravčové kotlety vo voňavej marináde, ktoré sú ugrilované do úplnej dokonalosti! Sú rýchle a jednoduché na prípravu a hodia sa na akékoľvek grilovanie či letné posedenie.

Ingrediencie

  • 4 bravčové kotlety s kosťou alebo bez
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 lyžičky nasekanej petržlenovej vňate a ďalšie na ozdobu
  • 2 lyžičky nasekaných lístkov tymiánu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžička lisovaného cesnaku

Postup

  1. Vložte bravčové kotlety do misky.
  2. V stredne veľkej mise prešľahajte olivový olej, trstinový cukor, dijonskú horčicu, sójovú omáčku, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, tymian, soľ, korenie a cesnak.
  3. Mäso prelejte vzniknutou marinádou.
  4. Marinujte aspoň 1 hodinu alebo až 8 hodín.
  5. Predhrejte vonkajší gril alebo vnútornú grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
  6. Dajte bravčové mäso na gril.
  7. Grilujte 6–8 minút z každej strany alebo pokiaľ teplomer vložený do najhrubšej časti kotlety nezaznamená 63 stupňov Celzia.
  8. Mäso nechajte 5 minút odpočinúť a potom podávajte.
  9. V prípade potreby ozdobte ďalšou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Grilované namarinované kotlety, servírované na tanieri.
www.dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.