Marinované kuracie krídla s medom

Marinované kuracie krídla s medom

Med dodá mäsu nielen mnoho zdravých látok, ale aj typickú šťavnatú chuť. Nemusíme sa však báť, že bude mäso sladké, ostatné ingrediencie chuť vyváža.

Ingrediencie

  • 8 kuracích krídielok
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 4 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • soľ, korenie
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžička kari

Postup

  1. Med rozmiešajte s citrónom, cesnak utrite so soľou, všetko zmiešajte dohromady a vlejte do uzatvárateľnej misky.
  2. Do misky vložte umyté a osolené kuracie krídla.
  3. Nechajte v chladničke do druhého dňa.
  4. Na rozpálenom grile opečte namarinované kuracie krídla z oboch strán dozlatista.
  5. Marinádu, ktorá zostala v miske, zlejte do panvičky a nechajte na grile prevariť.
  6. Krídla servírujte so zemiakmi a pórom preliate prevarenou marinádou.
Kuracie krídla v mede a sójovej omáčke servírované na tanieri.
www.delish.com

Vyskúšajte aj našich 6 najlepších receptov na krehké kuracie krídelká . Je to perfektné hlavné jedlo, ale aj chuťovka na párty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.