Med dodá mäsu nielen mnoho zdravých látok, ale aj typickú šťavnatú chuť. Nemusíme sa však báť, že bude mäso sladké, ostatné ingrediencie chuť vyváža.
Ingrediencie
- 8 kuracích krídielok
- 3 lyžice medu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 4 lyžičky sušeného cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- soľ, korenie
- 3 bobkové listy
- 1 lyžička kari
Postup
- Med rozmiešajte s citrónom, cesnak utrite so soľou, všetko zmiešajte dohromady a vlejte do uzatvárateľnej misky.
- Do misky vložte umyté a osolené kuracie krídla.
- Nechajte v chladničke do druhého dňa.
- Na rozpálenom grile opečte namarinované kuracie krídla z oboch strán dozlatista.
- Marinádu, ktorá zostala v miske, zlejte do panvičky a nechajte na grile prevariť.
- Krídla servírujte so zemiakmi a pórom preliate prevarenou marinádou.
Vyskúšajte aj našich 6 najlepších receptov na krehké kuracie krídelká . Je to perfektné hlavné jedlo, ale aj chuťovka na párty!