Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou do úplnej dokonalosti. Po tomto pokrme sa budete olizovať!
Čo budete potrebovať
- 2 kg kuracích horných stehien
- 1 hlávková kapusta, nakrájaná na 2,5 cm klinky
- 3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na 5 cm klinky
- 1 lyžica sójovej omáčky alebo tamari
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica korenia piatich vôní
- 1 lyžička cesnaku
- 1/4 šálky + 2 lyžice olivového oleja
- drvené červené chilli na dochutenie
- jarná cibuľka
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
- Na veľkú panvicu naaranžujte kapustu a mrkvu, pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a osoľte 1 lyžičkou morskej soli.
- V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, korenie piatich vôní, cesnak a ¼ šálky olivového oleja.
- Vo veľkej miske premiešajte mäso spolu s marinádou.
- Pečte 35 minút, potom mäso vyberte a pečte zeleninu ďalších 10 minút.
- Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Dobrú chuť!