Marinované olivy s plnkou z ančovičiek

Marinované olivy s plnkou z ančovičiek

V tomto recepte sa výrazná chuť olív snúbi s ančovičkami a kaparmi. Výsledkom je lahôdka, ktorej nikto neodolá.

Ingrediencie

  • 300 g nakladaných zelených olív (s kôstkou či bez)
  • 60 g strúhanky
  • 40 g nakladanej zeleniny (napríklad Moravanka)
  • 1 chilli paprička
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • 1 PL kapár
  • 2 PL bieleho octu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ančovičky nakladané v oleji
  • čerstvá petržlenová vňať
  • klinček
  • oregano
  • soľ

Postup

  • Olivy a zeleninu zlejte z nálevu.
  • Kapary opláchnite pod tečúcou vodou a vyžmýkajte.
  • Všetky ingrediencie na náplň zmiešajte vložte do kuchynského robota.
  • Rozmixujte na „mrveničku“.
  • Potom pridajte ocot a olej a ešte niekoľko sekúnd mixujte.
  • Výsledkom by mala byť hladká, mäkká, nelepivá zmes.
  • Olivy zvisle na jednej strane narežte tak, aby ste ich úplne nerozdelili.
  • Olivy opatrne naplňte a následne ľahkým tlakom uzavrite.
  • Plnené olivy dajte na hodinu do chladničky.
Tácka s plnenými olivami.
zdroj: giallozafferano.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.