Naším ďalším tipom, ako využiť pomalý hrniec , je pomaly pečený bôčik. Pokiaľ máte záľubu v tučnom mäse, potom vám tento recept určite urobí veľkú radosť.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového bôčika
Na omáčku:
- 1 l vody
- 1 lyžička prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžice cukru
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice červeného vína
- 1 kúsok celej škorice
- 1 hviezdička anízu
- štipka kardamóm
Marináda:
- 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžice medu
- 4 lyžice hnedého cukru
- 6 lyžice sójovej omáčky
- ½ lyžičky chilli plátkov
Postup:
- Všetky ingrediencie na omáčku dajte do pomalého hrnca, pridajte naporciovaný bôčik.
- Varte na nízky stupeň 6 hodín.
- Potom bôčik vyberte, osušte a ugrilujte do chrumkava zo všetkých strán.
- Ingrediencie na marinádu si zmiešajte v hrnci a priveďte do varu.
- Bôčik podávajte podliaty marinádou.