Marinovaný fenikel s burratou

Marinovaný fenikel s burratou

Pripravte si tento recept s feniklom ako skvelý chrumkavý šalát, alebo použite ako predjedlo, ktoré navnadí chuťové bunky na ďalší chod.

Ingrediencie:

  • 2 feniklové cibule zbavené stredov
  • kôra z jedného citróna nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 burrata
  • hrsť čerstvej mäty
  • plátky chleba na podávanie
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Fenikel nakrájajte na veľmi tenké plátky
  • Fenikel dajte do misky zalejte citrónovou šťavou, olivovým olejom a pridajte citrónovú kôru
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a všetko premiešajte
  • Nechajte marinovať asi 10 minút
  • Medzitým si opečte plátky chleba do chrumkava
  • Marinovaný fenikel dajte na tanier, pridajte burratu a zasypte mätou

Celý tanier pred podávaním polejte lyžicou olivového oleja a ozdobte feniklovými vlasmi.

Zachutnal vám šalát? Skúste naše ďalšie recepty na feniklové šaláty .

Namiesto burraty skúste použiť mozzarellu alebo balkánsky syr.

Feniklový šalát s burratou na tanieri s vidličkou.
Zdroj: tastefulventure.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.