Marinovaný losos na grile

Marinovaný losos na grile

Ryby na grile patria k veľmi obľúbeným, rýchlym a často voleným receptom majiteľov väčšiny grilov. Ich veľkou prednosťou je veľmi jednoduchá a rýchla príprava a nízka kalorická hodnota jedla.

Ingrediencie

  • 4 steaky z lososa bez kože
  • 4 plátky citróna

Ingrediencie na marinádu

  • Mleté čierne korenie
  • 50 ml rumu
  • 2–4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • Soľ
  • Olivový olej

Postup

  • Olúpte cesnak, prelisujte a utrite so soľou, korením a provensálskym korením.
  • Rum premiešajte s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou a medom.
  • Potom zmiešajte s cesnakovo-bylinkovou pastou a touto marinádou následne potrite lososové steaky z oboch strán.
  • Odležané lososové steaky osušte, poukladajte kolieskom citróna a jednotlivo zabaľte do alobalu, ktorý vopred potrite olivovým olejom.
  • Takto pripravenú rybu grilujte z každej strany približne 5 minút.
  • Marinovaného lososa pečeného na grile podávajte s pečivom, zeleninou a najrôznejšími dipmi.
Marinovaný losos na grile
Zdroj: lauralondonfitness.com

Aké sú výhody parného pečenia. Ak vás táto téma zaujíma, zmienili sme sa o nej v recenzii vstavaných parných rúr . Pozrite sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.