Ryby na grile patria k veľmi obľúbeným, rýchlym a často voleným receptom majiteľov väčšiny grilov. Ich veľkou prednosťou je veľmi jednoduchá a rýchla príprava a nízka kalorická hodnota jedla.
Ingrediencie
- 4 steaky z lososa bez kože
- 4 plátky citróna
Ingrediencie na marinádu
- Mleté čierne korenie
- 50 ml rumu
- 2–4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička provensálskeho korenia
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- Soľ
- Olivový olej
Postup
- Olúpte cesnak, prelisujte a utrite so soľou, korením a provensálskym korením.
- Rum premiešajte s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou a medom.
- Potom zmiešajte s cesnakovo-bylinkovou pastou a touto marinádou následne potrite lososové steaky z oboch strán.
- Odležané lososové steaky osušte, poukladajte kolieskom citróna a jednotlivo zabaľte do alobalu, ktorý vopred potrite olivovým olejom.
- Takto pripravenú rybu grilujte z každej strany približne 5 minút.
- Marinovaného lososa pečeného na grile podávajte s pečivom, zeleninou a najrôznejšími dipmi.
Aké sú výhody parného pečenia. Ak vás táto téma zaujíma, zmienili sme sa o nej v recenzii vstavaných parných rúr . Pozrite sa!