Marinovaný losos v mede

Marinovaný losos v mede

Na túto jednoduchú marinádu na lososa stačí šesť ingrediencií. Keď hnedý cukor, maslo a medová poleva na povrchu skaramelizujú, táto marináda na lososa ožije.

Čo budeme potrebovať

  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica masla, rozpusteného
  • 1 polievková lyžica olivového alebo rastlinného oleja
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • 500 g filetu z lososa, nakrájaný na 8 kusov

Postup

  • V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie okrem lososa.
  • Do plastovej misky vložte lososa.
  • Prelejte lososa marinádou.
  • Zakryte a nechajte v chlade aspoň 30 minút, ale nie dlhšie ako 1 hodinu.
  • Rozpáľte gril.
  • Lososa položte kožou dole na gril. Prikryte a grilujte na strednú teplotu 10 až 20 minút.
  • Dva krát alebo tri krát potrite marinádou.
  • Kým sa losos ľahko nelúpe vidličkou, ho neodkladajte z grilu.

Zostávajúcou marinádou môžete potrieť grilovanú zeleninu, ktorú si k receptu s lososom pripravíte. Recept na zeleninu na grile nejdete nižšie!

Miska plná marinády z medu a byliniek.
Zdroj: koreanbapsang.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.