Pokiaľ ste zatiaľ nevyskúšali recepty na marlenkové guličky, potom je najvyšší čas.
Majú vynikajúcu chuť, sú jemné, mäkké a jeden kúsok vám rozhodne stačiť nebude.
Prekvapte svojich najbližších a nachystajte im pohostenie, za ktoré vás budú nosiť na rukách.
Vybrali sme pre vás tie najzaujímavejšie varianty, o ktorých si myslíme, že vám určite prirastú k srdcu.
Tip: Vyskúšajte aj bezlepkové guličky marlenka . Sú tiež úplne vynikajúce.
Čo budete potrebovať:
460 g bezlepkových medových plátov + 30 g na obaľovanie, 250 g skaramelizovaného salka, 170 g čerstvého nesoleného masla, 1 – 2 polievkové lyžice medu.
Ako na to:
Rozmixujte medové pláty na drobčeky, dajte do misky, pridajte maslo, salko a med. Vypracujte hmotu, z ktorej odoberajte kúsky cesta a tvarujte do guličiek.
Dajte do mixéra 30 g plátov na obalenie a rozmixujte na jemné kúsky. V nich obaľujte jednotlivé guličky. Vkladajte do papierových košíčkov a nechajte v chladničke cca 30 – 60 minút odpočinúť. Až potom podávajte.
Pokiaľ ide o marlenkové guličky, tak to najlepšie, čo môžete použiť na ich výrobu je medovo-karamelová torta/korpus, ktorá sa už od roku 2003 vyrába aj u nás, aj keď pôvodne sa začal vyrábať o mnoho rokov skôr. Okrem samotnej torty sa vyrábajú ešte medové/marlenkové guličky, rolády, snacky a mnohé ďalšie cukrovinky. Patent má registrovaný Gevorg Avetisyan.