Marmeláda z ríbezlí s vanilkou a badiánom

Marmeláda z ríbezlí s vanilkou a badiánom

Túto voňavú marmeládu si pripravte na Vianoce alebo ju dajte ako darček, ktorý obdarovaných určite poteší.

Ingrediencie:

  • 500 g čiernych ríbezlí
  • 500 g cukru krupica
  • 420 ml vody
  • Šťava z jedného veľkého citróna
  • 1 vanilkový struk
  • 4 ks badiánu
  • 60 ml ríbezľového likéru „rybízák“ – pokiaľ nemáte, tak použite iný sladký likér. Dobrú službu urobí aj griotka

Postup:

  1. Čierne ríbezle operte a očistite.
  2. Do hrnca dajte vodu s ríbezľami a varte cca 20 minút, kým sa zmes nerozvarí a nezhustne.
  3. Medzi tým, než sa rozvarí ríbezle si pripravte vanilkový struk
  4. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežete a vyškriabete semienka
  5. Do hotového rozvaru pridajte vyškriabané semienka z vanilky a tiež struk. Pridajte aj badián, citrónovú šťavu a cukor
  6. Celú zmes varte a miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí
  7. Po rozpustení cukru pridajte 30 ml likéru
  8. Zmes varte na miernom vare a občas zamiešajte pokiaľ nebude mať správnu hustotu
  9. Správnu hustotu spoznáte tak, že na studený tanier dáte kvapku marmelády, chvíľu necháte odstáť a siahnete prstom na kvapku a drží ich marmeláda hotová.
  10. Ak kvapka nezhustne, varte ešte 5 minút a vyskúšajte znova
  11. Keď budete mať požadovanú hustotu, tak odstavte z platne, vmiešajte zvyšok likéru a nechajte chvíľu odstáť.
  12. Naplňte poháre, zaviečkujte a dajte na 10 minút do vriacej vody.

Struk vanilky a kúsky badiánu môžete tiež dať do pohárov, týmto ešte viac zvýrazníte chuť marmelády.

Marmeláda z čiernych ríbezlí v pohári a korení.
Zdroj: larderlove.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.