Marocký mrkvovo-repový šalát s fetou

Marocký mrkvovo-repový šalát s fetou

Lahodný šalát z mrkvy a červenej repy so zálievkou z rasce, pomaranča a citrónu a fetou je výživný a šťavnatý, a skvele sa hodí ako príloha k mäsu a rybám.

Ingrediencie

  • 500 g mrkvy, olúpané
  • 340 g čerstvej repy (asi 2 strednej repy), orezanej a olúpanej (škrabkou na zeleninu)
  • 3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 polievkové lyžice nasekané čerstvej mäty
  • ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • ¼ šálky čerstvej pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička morskej soli
  • ¾ čajovej lyžičky mletej rasce
  • ¾ lyžičky papriky
  • 6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
  • 110 g syra feta, rozdrobeného

Postup

  1. Pomocou krájača zeleniny v kuchynskom robote nastrúhajte mrkva a červenú repu.
  2. Preneste zeleninu do servírovacej misy.
  3. Pridajte bylinky do servírovacej misy.
  4. V strednej miske alebo v nádobe so skrutkovacím uzáverom zmiešajte citrónovú šťavu, pomarančovú šťavu, morskú soľ, rascu, papriku a olivový olej.
  5. Mrkvovú zmes zalejte trochou zálievky, tak aby bola ľahko obalená, a premiešajte.
  6. V prípade potreby pridajte ďalšie.
  7. Na šalát pridajte fetu a dochuťte.
Šalát z mrkvy, červenej repy, fety a zálievky servírovaný na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.pamelasalzman.com

Prinášame vám aj recepty na mrkvové nátierky 6x inak, ktoré sa skvele hodia ako pohostenie pre vašich hostí, ale aj ako zdravá desiata pre deti.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.