Tento recept šalát z červenej repy má dokonalý nádych exotiky. Ochutnajte, ako sa šalát robí v Maroku!
Čo budeme potrebovať
- 5 stredne veľkých rep
- 1 červená cibuľa (rozpolená a nakrájaná na tenké plátky)
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička soli
- 30 g čerstvých lístkov mäty
- 30 g čerstvých listov koriandra
Postup
- Vo veľkom hrnci priveďte toľko vody, aby sa repa celá ponorila.
- Pridajte repu a nechajte variť, kým repa nezmäkne natoľko, že ju možno prepichnúť vidličkou, asi 35–40 minút.
- Vyberte z hrnca a nechajte úplne vychladnúť. Pod studenou vodou zbavte repu šupky pomocou škrabky.
- Repu nakrájame na kocky alebo kolieska a dáme bokom.
- V malej miske zmiešajte pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, olivový olej, rascu a soľ. Dobre premiešajte a dajte bokom.
- Do veľkej misy pridajte červenú repu, čerstvú mätu, čerstvý koriander, nakrájanú cibuľu a dresing a miešajte, kým sa všetko nezmieša.
Skvelým pomocníkom do každej kuchyne sú tieto vákuovače, ktoré sme pre vás zrecenzovali . A prečo sú také dobré? Môžete si s nimi jednoducho uložiť, napríklad prebytok uvarenej červenej repy na neskôr a nemusíte ju vyhadzovať. Preto šetríte peniaze, neplytváte jedlom a šetríte životné prostredie!