Marocký repný šalát s červenou cibuľou

Marocký repný šalát s červenou cibuľou

Tento recept šalát z červenej repy má dokonalý nádych exotiky. Ochutnajte, ako sa šalát robí v Maroku!

Čo budeme potrebovať

  • 5 stredne veľkých rep
  • 1 červená cibuľa (rozpolená a nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 60 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 lyžička soli
  • 30 g čerstvých lístkov mäty
  • 30 g čerstvých listov koriandra

Postup

  • Vo veľkom hrnci priveďte toľko vody, aby sa repa celá ponorila.
  • Pridajte repu a nechajte variť, kým repa nezmäkne natoľko, že ju možno prepichnúť vidličkou, asi 35–40 minút.
  • Vyberte z hrnca a nechajte úplne vychladnúť. Pod studenou vodou zbavte repu šupky pomocou škrabky.
  • Repu nakrájame na kocky alebo kolieska a dáme bokom.
  • V malej miske zmiešajte pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, olivový olej, rascu a soľ. Dobre premiešajte a dajte bokom.
  • Do veľkej misy pridajte červenú repu, čerstvú mätu, čerstvý koriander, nakrájanú cibuľu a dresing a miešajte, kým sa všetko nezmieša.

Skvelým pomocníkom do každej kuchyne sú tieto vákuovače, ktoré sme pre vás zrecenzovali . A prečo sú také dobré? Môžete si s nimi jednoducho uložiť, napríklad prebytok uvarenej červenej repy na neskôr a nemusíte ju vyhadzovať. Preto šetríte peniaze, neplytváte jedlom a šetríte životné prostredie!

Sklenená misa plná lahodnej repy so sladkou cibuľou.
Zdroj: starinfinitefood

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.