Tento recept je ozvláštnený nielen kakaom, ale aj medovinou, do ktorej sa namáčajú orechy. To mu dodáva nielen nevšednú chuť ale aj vôňu.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky vlašských orechov
- 2 šálky medoviny
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru
- 1 žĺtok
- 1 PL nesladeného kakaového prášku
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Vlašské orechy namočte cez noc do medoviny.
- Nasledujúci deň orechy nahrubo nakrájajte.
- V mise premiešajte maslo, práškový cukor a žĺtok.
- Zmes následne rozdeľte na polovicu.
- Do jednej polovice dajte šálku múky, kakao a tri štvrtiny šálky vlašských orechov.
- Vypracujte v cesto, vytvarujte do tvaru valčeka a zabalené v potravinovej fólii vložte na noc do chladničky.
- Do druhej polovice zmesi dajte druhú šálku múky, vanilkový extrakt, zvyšné množstvo vlašských orechov a postup opakujte.
- Druhý deň si predhrejte rúru na 180 °C.
- Vyberte cesto z chladničky a nakrájajte ho na približne jeden centimeter hrubé plátky.
- Cukroví položte na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Pečte približne 10 minút a ešte teplé pečivo posypte práškovým cukrom.