Masarykove pečivo s kakaom, vanilkou a medovinou

Masarykove pečivo s kakaom, vanilkou a medovinou

Tento recept je ozvláštnený nielen kakaom, ale aj medovinou, do ktorej sa namáčajú orechy. To mu dodáva nielen nevšednú chuť ale aj vôňu.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky vlašských orechov
  • 2 šálky medoviny
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 PL nesladeného kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vlašské orechy namočte cez noc do medoviny.
  2. Nasledujúci deň orechy nahrubo nakrájajte.
  3. V mise premiešajte maslo, práškový cukor a žĺtok.
  4. Zmes následne rozdeľte na polovicu.
  5. Do jednej polovice dajte šálku múky, kakao a tri štvrtiny šálky vlašských orechov.
  6. Vypracujte v cesto, vytvarujte do tvaru valčeka a zabalené v potravinovej fólii vložte na noc do chladničky.
  7. Do druhej polovice zmesi dajte druhú šálku múky, vanilkový extrakt, zvyšné množstvo vlašských orechov a postup opakujte.
  8. Druhý deň si predhrejte rúru na 180 °C.
  9. Vyberte cesto z chladničky a nakrájajte ho na približne jeden centimeter hrubé plátky.
  10. Cukroví položte na plechy vyložené papierom na pečenie.
  11. Pečte približne 10 minút a ešte teplé pečivo posypte práškovým cukrom.
Orechovo-kakaové pečivo obalené v cukre.
Zdroj: theczechguidetocooking.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.