Pokiaľ máte radi intenzívnejšiu kakaovú chuť, môžete množstvo kakaového prášku zdvojnásobiť.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 180 g vlašských orechov
- 200 g masla
- 1 žĺtok
- 1 PL holandského kakaa
- zmes práškového a vanilkového cukru na obalenie
Postup:
- Vlašské orechy namočte na 2 hodiny do studenej vody.
- Následne ich pokrájajte nahrubo.
- Pridajte k orechom všetky ostatné ingrediencie, teda múku, cukor, maslo, kakao a žĺtok.
- Vypracujte v cesto, ktoré následne vytvarujte do tvaru valčeka.
- Valček zabaľte do potravinovej fólie a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
- Po vybratí z chladničky cesto nakrájajte na približne centimetrové plátky.
- Plátky vložte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C asi 8-10 minút.
- Po upečení Masarykove pečivo obaľte v pripravenej zmesi cukrov.