Mascarpone rezy s jahodami

Mascarpone rezy s jahodami

Tieto úžasné rezy s náplňou z mascarpone s čerstvými jahodami v talianskom štýle sú krásne ľahké a preto skvele fungujú ako luxusný letný dezert. Užite si ho!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 šálky studeného masla, nakrájaného na 0,5 cm kocky
  • 1 veľké vajcia plus 1 veľký žĺtok
  • ¼ šálky plnotučného mlieka

Na náplň:

  • 230 g mascarpone, izbové teploty
  • 170 g gréckeho jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g kryštálového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 kg jahôd, olúpaných a nakrájaných na plátky

Na servírovanie:

  • med, cukor, čerstvá bazalka alebo lístky mäty (voliteľné)

Postup

  • Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva 3-krát alebo 4-krát premiešajte v kuchynskom robote.
  • Maslo rozotrite do múčnej zmesi a zapracujte, pokiaľ nebude zmes vyzerať pieskovo a neuvidíte žiadne kúsky masla.
  • Vyšľahajte vajcia, žĺtok a mlieko.
  • Nalejte do múčnej zmesi a niekoľkokrát premiešajte, kým sa cesto nezačne spájať.
  • Pridajte po kvapkách trochu ľadovej vody, pokiaľ sa cesto zdá suché.
  • Vyberte cesto z misy a jemne ho prehneťte, aby ste vytvorili guľu.
  • Guľu cesta vyrovnajte do tvaru kotúča, zabaľte do potravinárskej fólie a chlaďte v chladničke asi 1 hodinu, kým cesto nebude pevné, ale nie tvrdé.
  • Pokiaľ je cesto príliš studené a nepružné, nechajte ho 15 minút odležať, pokiaľ nebude spracovateľné.
  • Cesto zľahka poprášte múkou a dajte na ľahko pomúčenú plochu.
  • Zakryte veľkým kusom potravinárskej fólie a cesto rozvaľkajte na kruh s priemerom 30 cm.
  • Opatrne zlúpnite fóliu, z cesta urobte valček a rozviňte ho na 25 cm štvorcovú formu s odnímateľnou základňou.
  • Cesto vtlačte do formy a vytiahnite ho po stranách až k vrchu formy, prebytok odrežte.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Mascarpone, jogurt, vajcia, vanilku, cukor, múku a soľ vyšľahajte v elektrickom mixéri s lopatkovým nástavcom alebo v kuchynskom robote do hladka.
  • Preložte na cesto vo forme.
  • Formu položte na plech a pečte, kým sa náplň neprestane triasť v strede, 30 – 37 minút.
  • Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom z formy vyberte.
  • Zabaľte múčnik do potravinárskej fólie a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  • Tesne pred podávaním naaranžujte na múčnik jahody.
  • Pokvapkajte medom alebo posypte cukrom a podľa chuti ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo bazalky.
Rez s náplňou z mascarpone s čerstvými jahodami na tanieriku.
www.familystylefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.