Maslo z cesnaku

Maslo z cesnaku

Cesnak je v kuchyni nepostrádateľný a dajú sa s ním vykúzliť úžasné pochúťky. Tento recept je jednoduchý, ľahko sa pripravuje a výsledok je úžasný. Dá sa použiť čerstvý cesnak, ale aj sušený, záleží na tom, čo máme práve doma v zásobe.

Výhodou je aj to, že keď zabudneme kúpiť chlieb, môžeme použiť aj mrazený, preto je dobrý mať vždy nejaký ako zálohu. No a prečo sa nepozerať na recepty na domáci chlieb z rúry . Inšpirujte sa a upečte si svoj vlastný.

Ingrediencie:

  • 1 kocka čerstvého neslaného masla
  • 4 – 5 strúčikov cesnaku (1 polievková lyžica sušeného)
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvej bazalky (1 lyžička sušené)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 taliansky či francúzsky chlieb (alebo aký je aktuálne po ruke)

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 225 °C.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a zatiaľ odložíme nabok.
  • Do nádoby robota dáme cesnak, oregano, bazalku a zapneme na najvyšší stupeň.
  • Chvíľu mixujeme, potom vypneme a preložíme do misy.
  • Pridáme zmäknuté maslo (musí mať izbovú teplotu), parmezán, soľ a korenie.
  • Všetko dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a zmes bola hladká.
  • Na doske nakrájame chlieb na rovnako široké plátky, cca 2 – 3 cm a rozložíme na papier na pečenie.
  • Hotové cesnakové maslo rozotrieme na jednotlivé plátky chleba a plech vložíme do rúry.
  • Pečieme zhruba 12 minút, až pokiaľ nemá povrch zlato-hnedý nádych.
  • Potom vyberieme z rúry a servírujeme.
  • Čo nezjeme, môžeme nechať pokojne v chladničke, kde vydržia až 4 dni.

Tip: Kto nefandí žiadnemu chlebu, ten môže túto nátierku pokojne použiť na francúzsku bagetu či veku.

Nátierka z cesnakového masla.
Zdroj: https://kitchenfunwithmy3sons.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.