Vyskúšajte toto jemné maslo z para orechov, ktorý sa stane vašou obľúbeným doplnkom raňajok alebo popoludňajšej desiaty. Skvele sa hodí do smoothies či omáčok, ale aj do polievok a šalátových dresing!
Čo budete potrebovať
- 1 šálka para orechov (nesolených, nepražených)
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Na plech vyložený papierom na pečenie rozprestrite para orechy a pečte 5 minút.
- V kuchynskom robote mixujte pražené para orechy v intervaloch, aby sa stroj neprehrial a orechy neboli príliš horúce (kontrolujte približne každú 1 minútu v závislosti na vašom mixéri).
- Tento proces bude trvať 2 až 5 minút v závislosti od výkonu vášho stroja.
- Výsledkom bude hladké a krémové orechové maslo.
- Preneste maslo do vzduchotesnej alebo sklenenej nádoby a uchovávajte v chladničke.