Maslo z pražených mandlí

Maslo z pražených mandlí

Toto domáce mandľové maslo vyrobíte iba zo štyroch ingrediencií a jeho príprava trvá menej ako 30 minút. Namažte si ho na sendvič alebo ho použite ako dip na ovocie.

Čo budete potrebovať

  • 500 g mandlí
  • 3 lyžice medu
  • 1 a 1/2 lyžice kokosového oleja, rozpusteného
  • 1/8 lyžičky morskej soli, prípadne viac podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • V malej miske prešľahajte rozpustený kokosový olej, 3 lyžice medu a 1/8 lyžičky soli.
  • Vložte mandle do mixéra, prilejte medovú zmes a premiešajte, aby sa mandle v zmesi rovnomerne obalili.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte mandle do rovnomernej vrstvy (stierkou zoškrabnite prebytočný med z misky a rozotrite na mandle).
  • Pečte v predhriatej rúre 14 – 15 minút, kým nezozlátnu, a raz v polovici pečenia mandle prehoďte.
  • Nechajte vychladnúť, asi 20 minút.
  • Mandle nasypte do kuchynského robota.
  • Mixujte, kým sa nerozomelú na maslo, každých pár minút prestaňte mixovať a zoškrabnite steny a dno mixéra (doba spracovania sa bude líšiť v závislosti na modeloch kuchynských robotov – 8 až 20 minút).
  • Na konci mixovania môžete pridať ešte lyžicu medu a štipku alebo dve soli podľa potreby.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Mandľové maslo v pohári, ktorý je položený na tanieriku.
www.cookingclassy.com

Máme pre vás tiež 8 jedinečných receptov na vianočné pečivo z mandlí , ktoré si jednoducho zamilujete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.