Tento banánový múčnik sa vám bude doslova rozplývať na jazyku a jeden kúsok vám rozhodne nebude stačiť.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 1/2 kocky čerstvého neslaného masla
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 2 vajcia veľkosti L
- 2 veľké banány
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 1 polievkové lyžice rumu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžice mlieka
- 1 3/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na polevu:
- 1 balenie čokoládovej polevy
- 1 polievková lyžica masla
- 1 – 2 lyžice vriacej vody
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
- Do misy dáme zmäknuté maslo s cukrom a šľaháme do peny.
- Potom po jednom zašľaháme vajcia a vanilkovú esenciu.
- Primiešame banány, ktoré ešte predtým roztlačíme vidličkou a znova premiešame, aby sa suroviny pekne spojili.
- Mlieko zmiešame so sódou, vlejeme do misy a zamiešame.
- Múku premiešame s kypriacim práškom do pečiva a vmiešame do zmesi. Miešame tak dlho, až bude cesto hladké a jemné.
- Hotové cesto prelejeme do nachystanej tortovej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme zhruba 40 – 45 minút.
- Akonáhle je špajľa po zapichnutí do strednej časti cesta čistá, môžeme buchtu vynadať a nechať 10 minút odpočívať. Až potom ju vyklopíme na kuchynský drôtený stojan, aby úplne vychladla.
- Vo chvíli, keď je buchta studená, môžeme sa pustiť do prípravy polevy.
- V malej miske zmiešame čokoládovú polevu, s maslom a horúcou vodou. Miešame do hladkej konzistencie. Potom už len stačí preniesť na tortu a rozotrieť po celom povrchu aj po stranách.
Tip: Ak potrebujete pripraviť tortu na nejaké príležitosti a máte medzi hosťami niekoho, kto nemá rád banány, skúste pripraviť iné recepty na tortové korpusy .