Maslová buchta s čokoládovou polevou

Maslová buchta s čokoládovou polevou

Tento banánový múčnik sa vám bude doslova rozplývať na jazyku a jeden kúsok vám rozhodne nebude stačiť.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 1/2 kocky čerstvého neslaného masla
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 2 veľké banány
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 polievkové lyžice rumu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Na polevu:

  • 1 balenie čokoládovej polevy
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 – 2 lyžice vriacej vody

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
  • Do misy dáme zmäknuté maslo s cukrom a šľaháme do peny.
  • Potom po jednom zašľaháme vajcia a vanilkovú esenciu.
  • Primiešame banány, ktoré ešte predtým roztlačíme vidličkou a znova premiešame, aby sa suroviny pekne spojili.
  • Mlieko zmiešame so sódou, vlejeme do misy a zamiešame.
  • Múku premiešame s kypriacim práškom do pečiva a vmiešame do zmesi. Miešame tak dlho, až bude cesto hladké a jemné.
  • Hotové cesto prelejeme do nachystanej tortovej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme zhruba 40 – 45 minút.
  • Akonáhle je špajľa po zapichnutí do strednej časti cesta čistá, môžeme buchtu vynadať a nechať 10 minút odpočívať. Až potom ju vyklopíme na kuchynský drôtený stojan, aby úplne vychladla.
  • Vo chvíli, keď je buchta studená, môžeme sa pustiť do prípravy polevy.
  • V malej miske zmiešame čokoládovú polevu, s maslom a horúcou vodou. Miešame do hladkej konzistencie. Potom už len stačí preniesť na tortu a rozotrieť po celom povrchu aj po stranách.
Banánová buchta s čokoládou.
Zdroj: https://www.chelsea.co.nz

Tip: Ak potrebujete pripraviť tortu na nejaké príležitosti a máte medzi hosťami niekoho, kto nemá rád banány, skúste pripraviť iné recepty na tortové korpusy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.