Nátierka z cesnaku nezahŕňa len niečo, čo natrieme na chlieb. Naopak sem môže patriť aj pochúťka, ktorú použijeme na ochutenie steaku či grilovanej zeleniny. Bude to skôr ochutené maslo na mäso, ktoré sa ale dá využiť aj ako klasická nátierka.
Ingrediencie:
- 120 g zmäknutého masla
- 60 g syra s modrou plesňou
- 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- Štipka soli
Postup:
- Maslo dáme do misky ak nemu nastrúhame plesňový syr.
- Petržlenovú vňať s bazalkou opláchneme a jemne nasekáme, potom pridáme do misy.
- Nakoniec ošúpeme a prelisujeme cesnak.
- Prihodíme ho k ostatným surovinám a starostlivo premiešame.
- Hotovú zmes vytvarujeme do valčeka a zabalíme do fólie.
- Dáme vychladiť do chladničky asi na 2 hodiny.